U ŽK Split seminar o izraelskim iskustvima na području novih tehnologija u poljoprivredi

Veleposlanstvo Države Izrael i Splitsko-dalmatinska županija u suradnji s Israel Export Instituteom i HGK – Županijskom komorom Split organiziraju seminar Primjena novih tehnologija u poljoprivredi, koji će se održati u četvrtak, 22. ožujka, u 10 sati u ŽK Split.


Cilj je seminara upoznavanje sudionika s visoko razvijenim i inovativnim agrotehnologijama koje se primjenjuju u Državi Izrael, velikom proizvođaču poljoprivrednih proizvoda sa samo 20% obradive površine koja se većinom navodnjava.

Seminar će obuhvatiti predavanja iz područja: navodnjavanje, staklenici, uzgoj maslina, mljekarstvo i zaštita bilja prema sljedećem rasporedu:

10 sati:

  • 1. Projekti staklenika – Itai Rosenberg (20 min)
  • 2. Osnove dizajniranja kap po kap i antifrost sustava – Božidar Žanko (20 min)
  • 3. Navodnjavanje silaže, rajčica i staklenika – Buda Erel (20 min)
  • 4. Proizvodnja maslinovog ulja – Ehud Soriano (45 min)

11:45 sati Pauza s osvježenjem

12:30 sati: 


  • 5. Napredna rješenja za upravljanje mliječnim farmama – Branimir Kampl
  • 6. Važnost zaštite bilja u uzgoju usjeva – Zlatko Balentić (20 min)

Moderator: Gđa Zvjezdana Blažić

Sudjelovanje je besplatno. Prijave na linku.Država Izrael ima oko 8.5 milijuna stanovnika. Ukupna zemljopisna površina Države Izrael je oko 22.000 km² i samo 20 % od toga je obradiva površina koja se većinom navodnjava. Na oko 310.000 ha Država Izrael proizvodi većinu svoje hrane, a uvozi žito, uljane sjemenke, meso, kavu, kakao i šećer. Taj je uvoz obilno pokriven izvozom. Proizvodnja na farmama uglavnom se sastoji od mliječnih proizvoda i uzgoja peradi. Dodatno, veliki izbor cvijeća, voća i povrća uzgaja se lokalno, posebno u toplim područjima koje poljoprivrednicima omogućuju prednost u odnosu na europska tržišta. Tijekom zimskih mjeseci, Izrael je europski staklenik iz kojeg se u Europu izvoze lubenice, rajčice, krastavci, paprika, jagode, kivi, mango, avokado, mnoge vrste agruma, ruže i karanfili. Sve navedeno
je rezultat visoko razvijenih i inovativnih agrotehnologija koje Država Izrael izvozi diljem svijeta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0