U ponedjeljak se nastavlja sanacija Karepovca: Postavljeni uređaji za mjerenje svih propisanih plinova!

Uz dosadašnja mjerenja sumporovodika, amonijaka i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, na mjernoj postaji Karepovac mjerit će se i sumporov dioksid, dušikov dioksid i merkaptane


U ponedjeljak, 8. siječnja 2018. godine, nastavlja se sanacija odlagališta Karepovac. Riječ je o nastavku radova na sanaciji nakon dvotjedne stanke za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana te školskih praznika, izvijestili su iz Grada Splita.


Za vrijeme mirovanja gradilišta kompletirani su uređaji za mjerenje svih šest plinova propisanih u Glavnom projektu sanacije. Tako će se uz dosadašnja mjerenja sumporovodika, amonijaka i lebdećih čestica PM10 s udjelom metala, na mjernoj postaji Karepovac mjeriti i sumporov dioksid, dušikov dioksid i merkaptane.

Pored kontinuiranog mjerenja kvalitete zraka, „Čistoća“ d.o.o. već duže vrijeme provodi ispitivanja i mjerenja plinskih bunara te obavlja analizu procijednih voda, a izvođači radova će nastaviti mjeriti vrijednosti plinova na samom gradilištu.

Radovi se nastavljaju prebacivanjem komunalnog otpada s istočne strane, odnosno s područja buduće kasete, na krovni dio deponije.

E-mail za pitanja, primjedbe i mišljenja građana

Vrijednosti mjerenja kvalitete zraka kao i dosad dostupne su na internetskoj stranici: http://www.zrak-zavod-split.info/web/index.php , a na e-mail adresu karepovac@split.hr građani mogu slati svoja pitanja, primjedbe i mišljenja.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0