TRENUTAK KADA SE PROLOMIO PLJESAK: Prosvjednici zaplesali na rivi, pjevali Oliverove i Thompsonove hitove

U jednom trenutku prosvjednici su zaplesali uz pjesmu Olivera Dragojevića "Vjeruj u ljubav"


Danas u podne najavljeni prosvjed na glavnim trgovima hrvatskih gradova protiv mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa održao se na splitskoj rivi.


– Dragi slobodni ljudi! Ne dajmo svoje pravo na rad, slobodno kretanje, slobodno odlučivanje o sebi i svome tijelu, slobodno disanje! Svakim danom sve više produbljuju naše siromaštvo, svakim danom nas sve više lišavaju naših sloboda!

Svijet se budi! Ljudi se ujedinjuju i složno iskazuju da se ne predaju i ono najvažnije – da se ne boje! Izađimo ohrabreni, neka vide da nas ima! Pokažimo naše zajedništvo na glavnim trgovima naših gradova u subotu u 12 h – pisalo je danas u pozivu na prosvjed.

PROSVJED PROTIV EPIDEMIOLOŠKIH MJERA U SPLITU: “Mičite svoje šporke ruke s naših prava”

“Traljavo su i nespretno odradili stvari”

– Mičite svoje šporke ruke s naših ljudskih prava. Pustite nas da dišemo – samo su neke od poruka prosvjeda koji se održao na splitskoj rivi.

– Traljavo su i nespretno odradili stvari. Znali su da će virus na zimu eskalirati. Mjere se donose nerezonski i preko noći. Nemaju nikakva smisla, kao da ih mala dica donose – kazao je jedan od prosvjednika sa splitske rive. U jednom trenutku su prosvjednici na sredini rive zaplesali i zapjevali Thompsonove pjesme što je snimio naš reporter na terenu.

Prosvjed nije prijavljen policiji

Prethodno smo doznali da PU splitsko-dalmatinska nije dobila prijavu za javno okupljanje u Splitu povodom ovog događaja.

U jednom trenutku prosvjednici su zaplesali uz pjesmu Olivera Dragojevića “Vjeruj u ljubav”. Nakon toga na samom dnu Marmontove ulice svi su skupa u znak podrške jedni drugima zapljeskali.

Pogledajte što je snimio naš reporter na terenu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
25
Haha
5
Hagić
12
Hmmm
5
Plač
14
Grrr
57
Molim?
10

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime