Traže se tete i barbe pričalice za dječji odjel KBC-a Split

Treću godinu Udruga MoSt i Tete i barbe pričalice Split nastavljaju sa pričanjem priča mališanima pri Klinici za dječje bolesti

Protekle dvije godine je oko 200 educiranih teta i barba pričalica svaku večer odlazilo u bolnicu i sat vremena, pred počinak, provodilo s djecom pričajući im priče i družeći se s njima. Zahvaljujući njihovom angažmanu, mnogo djece je s manje straha iščekivalo ishode liječenja i u manjoj mjeri doživljavalo negativna raspoloženja upravo zahvaljujući pričama i igrama koje su im donosili volonteri. Roditelji, medicinsko osoblje, kao i uprava bolnice podupiru tu inicijativu i svjedoče o ukupnom pozitivnom ozračju koje su tete i barbe pričalice unijele u bolničko okruženje. Na taj se način razvija nova snaga u zajednici – volonterska snaga koja svojim djelovanjem doprinosi jačanju marginaliziranih društvenih skupina, u ovom slučaju djece na dugotrajnom liječenju u bolnici.


– Prošle je godine interes volontera bio jako velik, prijavljeno je 650 volontera te ove godine očekujemo sličan odaziv. Prijave se primaju do 27. siječnja na prijavapricalice@gmail.com nakon čega slijedi dvodnevna edukacija koja će se održati 2. i 3. veljače.  Nažalost, broj sudionika edukacije je ograničen, stoga se što prije prijavite kako bi osigurali svoje mjesto! Sve druge informacije o sudionicima i samoj edukaciji ćete dobiti putem maila kada zaprimimo sve prijave. – poručuju Pričalice.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0