Nakon prošlogodišnje uspješne trke i šetnje, ove godine Županijska liga protiv raka organizira manifestaciju „THINK PINK Race for the cure“, a sve s ciljem smanjenja smrtnosti od raka dojke. Spomenuta manifestacija će se održati od 25. do 27. rujna 2020. godine. Zbog pandemije COVID-19, „Race for the cure“ će ove godine biti u drugačijem izdanju, manifestacija će biti virtualna.

Online se prijavite i podržite akciju

– Ova nova situacija potakla nas je da 31 država udruži svoje snage, te zajedno podignemo Race for the Cure na novu razinu i internetsku platformu www.raceforthecure.eu – poručuju organizatori.

U nastavku nadodaju da se novi sudionici mogu prijaviti na 3K šetnju ili 5K trčanje u vlastitom kvartu, selu ili gradu, s prijateljima, obitelji, kolegama, susjedima.

– Povežite se s tisućama ljudi širom Europe u najvećoj trci, odnosno najvećoj šetnji na svijetu – pozivaju.

Moguće se prijaviti kao pojedinac, a možete formirati i vlastiti tim te se istome priključiti. Trka odnosno šetnja se može posvetiti nekoj osobi ili organizaciji koja se bori s rakom.  Svaki šetač ili trkač može poslati i motivacijsku poruku na zajedničkoj platformi europskih zemalja koje sudjeluju u ovom projektu. Procedura prijave napravljena je da se sva  sredstva za registraciju doniraju nositelju akcije u pojedinoj zemlji, u ovom slučaju to je Županijska liga iz Splita, kažu, te pozivaju sve da se prijave na utrku putem online platforme www.raceforthecure.eu.

U nizu događaja, organiziraju i izložbu u Fotoklubu Split

– U Fotoklubu Split ćemo otvoriti izložbu fotografija kako bismo se prisjetili prošlogodišnjeg događaja u kojem je sudjelovalo 5 tisuća ljudi. Bit će izloženo 60-ak fotografija koje će oni koji se na njima prepoznaju uzeti. Vizure Splita u ljubičastom bile su dojmljive prošle godine i vidljivo istaknute na europskoj platformi Think Pink. Ove godine projekt ćemo najaviti “pinki” Peristilom i sv.Dujom – najavljuju iz Županijske lige protiv raka.

U vrijeme kada se sva sportska događanja, i sve aktivnosti odgađaju, pokažimo da smo online ujedinjeni i da ćemo napraviti najveću trku u Europi i biti podrška oboljelima od karcinoma. Svojim prisustvom možete pomoći podizanju svijesti o ovoj bolesti kao i osnažiti one koji su prošli ili prolaze kroz bolest. Naše je bogatstvo ono što smo drugima u ljubavi darovali – zaključuju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime