Danas je u Brodograđevnu industriju Split, u ranim jutarnjim satima s kočijom i konjima svratio sveti Nikola. Sad već tradicionalno, petu godinu zaredom dočekao je djecu radnika Brodosplita i donio radost i pune vreće lijepih poklona.

Za velike i male, djevojčice i dječake, od beba do lopti, slikovnica i slagalica, bagera, aviona i društvenih igara za cijelu obitelj, svatko je dobio prema dobnoj grupi.

Muzej Brodosplita, gdje je bio upriličen doček i podjela darova sve je odjekivalo od osmjeha i veselja djece. U društvu roditelja, baka i djedova, brojni su mališani, njih 1426 imali priliku pozdraviti i slikati se s najdražim dječjim svecem, ali upoznati se i slikati s konjima i zabaviti u nesvakidašnjoj vožnji kočijom pokraj ‘škverskih’ proizvodnih hala.

Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora 2013. godine splitsko brodogradilište izbjeglo je stečaj i sigurnu likvidaciju. Nakon nepunih 5 godina provedbe programa restrukturiranja, ostvareni su preduvjeti za održivo poslovanje na otvorenom svjetskom tržištu bez potpora države.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0