Iz Grada Splita najavili su svečanost puštanja u rad lifta u sklopu projekta Paraolimpijske škole za mlade s invaliditetom koje će se održati 20. 8 . (četvrtak) 2020.godine u Športskom centru Gripe, Osječka 11, s početkom u 10 sati.

Ispred Grada Splita svečanosti će nazočiti i nazočnima se obratiti  gradonačelnik Andro Krstulović Opara. O projektu i njegovoj važnosti će govoriti voditelj Hrvoje Kujundžić, predsjednik Športskog saveza invalida grada Splita Mijo Bakić te ravnatelj Javne ustanove športski objekti Split Tomislav Borozan.

Nakon uvodnih obraćanja slijedi puštanje u rad lifta te demonstracija sportova obuhvaćenih projektom.

Naime, radi se o projektu kojemu je osnovni cilj društvena integracija mladih s invaliditetom kroz bavljenje sportom i dostupnost sportskim aktivnostima, a čija je ukupna vrijednost gotovo 1.5 milijuna kuna.  Projekt je 85% financiran sredstvima Europske Unije, Europskog socijalnog fonda, dok je preostali dio sufinanciran sredstvima državnog proračuna.

U sklopu škole provodit će se aktivnosti u 5 sportova: atletici, boćanju, plivanju, stolnom tenisu i para-taekwondu, a kroz provedbu će se osigurati adekvatna oprema, edukacija i olakšan pristup sportskim dvoranama i terenima kroz infrastrukturne projekte koji uključuju i ugradnju lifta u ŠC Gripe te pristupnu stazu na Parku Mladeži.

Partneri na projektu su Športski savez invalida, Javna ustanova športski objekti i Grad Split.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime