Krenula je izgradnja najveće solarne elektrane u Hrvatskoj, snage dva megavata (MW), vrijedne tri milijuna eura. U pitanju je elektrana na otoku Visu točnije na lokaciji Griževa Glavica oko 3,6 kilometara jugozapadno od Visa te oko 4,8 kilometara istočno od Komiže, na površini od oko 5,7 hektara.

Ova elektrana će puno značiti za ovaj otok jer oni imaju vlastite izvore vode, a tom gradnjom će dobiti i vlastite izvore energije. Snaga te elektrane bi zadovoljila potrebe Visa za sedam mjeseci godišnje.

Projekt se temelji na domaćoj opremi i znanju, a proizvedena energija se neće trošiti na mjestu proizvodnje već isporučivati u elektroenergetsku mrežu.

Gradonačelnik Visa Ivo Radica tvrdi kako solarna elektrana neće ni malo narušiti vizuru otoka. Istaknuo je i kako je najvažnije što će to biti hrvatski proizvod.

– Solarna elektrana će biti odlična reklama za Vis jer na svim natječajima u svijetu na kojima ‘Končar-obnovljivi izvori energije’ budu sudjelovali vidjet će se ta sagrađena solarna elektrana na Visu. A to puno znači za sam otok, njegov turizam i promidžbu uopće. Postat će prepoznatljiv kao otok nasred Jadrana koji ima vlastiti izvor energije, – kazao je Radica.3 KOMENTARI

 1. Poštovane dame i gospodo, da li vam je hitno potreban lični zajam ili komercijalni zajam ili zajam za pokretanje projekta ili kupnju kuće ili automobila ili vam treba kredit za bilo koju svrhu? Ako je odgovor da, savjetujem vam da kontaktirate Sunshine Financial Group putem adrese {Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com} ili {WhatsApp: +447903159998}.

  Sunshine Financial Group sveobuhvatna je tvrtka za financijske usluge koja je posvećena vašem poboljšanju dugoročnog financijskog uspjeha. Naši prilagođeni programi osmišljeni su tako da pomognu rast, zaštitu i očuvanje vašeg bogatstva pružanjem personaliziranih usluga i stručnosti.

  Razlog zašto biste trebali kontaktirati Sunshine Financial Group;
  – Prijavite se bilo kada i bilo gdje.
  – Primanje gotovine za manje od 24 sata
  – Možete posuditi do 20 miliona eura
  – Nema skrivenih troškova.
  – Subvencionisana kamatna stopa od 3%
  – Dobijate šansu da odaberete datum otplate, bilo tjedno, mjesečno ili godišnje u trajanju od 1-30 godina.
  – Nudimo i osigurane i neosigurane kredite

  Ako vam je toliko teško dobiti zajam od lokalnih banaka ili drugih financijskih instituta, ne brinite više, jer smo pomogli brojnom broju pojedinaca i organizacija koji se suočavaju s financijskim teškoćama u cijelom svijetu. Kada se prijavite kod nas, prijavljujete se pouzdanoj kompaniji koja brine o vašim finansijskim potrebama. Vi ćete biti zbrinuti tokom celog procesa.

  Ako vam je potreban hitan zajam u roku od 24 sata, molimo napišite na e-mail ispod za više informacija
  Kontakt putem e-pošte: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
  WhatsApp Kontakt: +447903159998

  • Najveća SE u Hrvatskoj bit će Orlec Trinket na Cresu (10MW), prva faza Orlec Trinket – istok ima projektiranu snagu 6,5MW.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime