SUĆIDAR Pas preminuo nakon ugriza poskoka, veterinari nisu odmah prepoznali da je riječ o ugrizu zmije

Psa je odvela u Šibenik, tamo su mu obrijali nogu i vidjeli nekrotično tkivo. Odmah su rekli da je riječ o ugrizu zmije

– Psa mi je ugrizla zmija, četiri dana su mu pokušavali pomoći. Nažalost, nisu odmah prepoznali o čemu se radi. Uginuo je, a ja nisam dobila potvrdu da se radilo o zmijskom ugrizu. Nalaz krvi, međutim, bio je pun toksina. Dogodilo se to na koncu tjedna u kojem su harali veliki požari. Možda je zmija došla s nečijim autom. Bila je u šutu koji se nalazi kraj ulaza u zgradu. Tu se igraju djeca, tu je i škola, crkva, vrtić. Rekla sam ljudima što se dogodilo, u kvartu stalno imamo problema sa zmijama, ali dosad nismo imali ovakav slučaj -, ispričala je Indexu Splićanka sa Sućidra.


“Nisu mu mogli dati serum jer je prošlo više od 24 sata”

Tog jutra psa je izvela u šetnju kao i obično, ali nisu otišli daleko. Šok joj je što se to sve dogodilo nedaleko od njezinog stana, nisu bili u prirodi, nego na ulici.

Veterinari u Splitu nisu prepoznali da je psa ugrizla zmija, davali su mu antibiotike, međutim, stanje mu se nije popravilo. Psa je odvela u Šibenik, tamo su mu obrijali nogu i vidjeli nekrotično tkivo.

– Odmah su mi rekli da je zmija. Šokirala sam se. Pa šetala sam oko kuće. Nisu mu mogli dati serum jer je od ugriza prošlo više od 24 sata. Sve su napravili da ga spase -, kaže Splićanka.

Veterinar: Da je bio poskok, stvari bi išle puno drastičnije

Veterinar koji je psa liječio u Splitu kazao je da je prvi dan šepao i da je imao malu oteklinu na lopatici. Drugi dan mjesto je oteklo još više, a opće stanje bilo je loše. Treći dan u Šibeniku, oteklina je pocrnila.

– Žao nam je što se tako završilo, razvoj bolesti ukazuje na ugriz zmije, no da je u pitanju bio poskok stvari bi išle puno drastičnije. Oteklina bi bila veća, vidjelo bi se mjesto ugriza-, kazao je veterinar za Index hr.


Predsjednik kotara Sućidar: Provjerit ćemo o čemu se radi

Kontaktirali smo Damira Ćosića Rodu, predsjednika GK Sućidar.

Predsjednik kotara Sućidar, Damir Ćosić Roda kazao je da nisu imali dojavu o ugrizu poskoka i da uglavnom imaju problema s velikim brojem neotrovnica u perivoju Ane Roje koji je zapravo velika neuređena zelena površina u srcu kotara Sućidar. Mjesto na kojem se dogodio napad zmije na psa udaljen je nekih 300 metara.– Nismo imali dojave o otrovnicama, to bi svakako trebalo provjeriti da se ne širi panika-, kazao je Roda.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0