Za deset dana održavaju se unutarstranački izbori u splitskom ogranku SDP-a. Iza splitskog SDP-a su godine podjela i međusobnih optuživanja što je kulminiralo debaklom ove stranke na posljednjim lokalnim izborima u Splitu.

Vrhunac krize u splitskom SDP-u počeo je još nakon Milanovićevog raspuštanja i članstva i vodstva ogranka, što je bio svojevrsni obračun s tadašnjim gradonačelnikom Ivom Baldasarom. Darko Parić naslijedio je Baldasara na vrhu splitskog SDP-a, ali nakon što je Davor Bernardić raspustio predsjedništvo splitskog ogranka, za povjerenika je imenovan Zvane Brumnić, tajnik SDP-a i Bernardićev prijatelj.

Čini se da nikome u splitskom SDP-u nije odgovaralo tako stanje, pa su nakon pritisaka na vodstvo stranke uspjeli isposlovati raspisivanje izbora.

Posljednjih tjedana pojavila su se četiri kandidata za predsjednika splitskog ogranka SDP-a. To su Ivan Čizmić, Zoran Barac, Stiven Vladislavić i Goran Kotur. Kandidati su se u srijedu navečer prvi put sučelili pred članstvom, a nešto više od 500 preostalih članova stranke 25. studenog će izabrati novog predsjednika.

Bauk: Pametno je sada glavna alternativa splitskoj gradskoj vlasti

Predsjednika županijske organizacije SDP-a, saborski zastupnik Arsen Bauk, komentirao je za naš portal izbore u splitskom SDP-u:

– Što se tiče favorita, javno ga neću imenovati. Nisam nikada bio sklon isticanju favorita, osobito ne u vrijeme kada članovi odlučuju tko će biti predsjednik u sljedećem razdoblju.

Što se, pak, tiče očekivanja od novog vodstva nakon što bude izabrano, ona su uvijek ista. Sredina koja nam je tradicionalno sklona nije u većoj mjeri glasala za nas i to zbog određenih subjektivnih slabosti i poteškoća koje smo imali u funkcioniranju gradske vlasti koju je vodio SDP. SDP ima prostora za rast u Splitu, a to su pokazali rezultati za župana, ali i svi dosadašnji parlamentarni izbori. To znači da je bi novo vodstvo stranke moralo raditi na tome da postanemo glavna alternativa aktualnoj vlasti u gradu, a što su sada po percepciji, broju glasova i vijećnika Marijana Puljak i Pametno – kazao je Bauk za Dalmacija Danas.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0