I na plažama i kupalištima – moraju se provoditi epidemiološke mjere zaštite. Provjerili smo kakvo je stanje u Splitu. Na najpopularnijim gradskim kupalištima prevladavaju Splićani, no sve je više i stranaca. Vlada opuštenost, rijetki su zabrinuti mogućnošću zaraze, javlja HTV.

– Provjerili smo – ovako će izgledati odlazak na plažu

Na marjanskim Kašunima plaža je poluprazna, no kupača je ipak više nego što bi se dalo očekivati. Ima i stranaca, uživaju jer nema gužve, ne strahuju od koronavirusa.

Nikad praznije Bačvice, no završila je školska godina pa je pijesak pun školaraca svih uzrasta. Najpraznije je na Žnjanu, najvećem gradskom kupalištu.

Jedna Splićanka je kazala: “Ne fale mi stranci. Dabogda ostalo ovako cilo lito”.

Važno je da situacija s koronavirusom ne postane ekstremna. Iako se plaže čine sigurnima zbog mnogo sunca i prostora, epidemiolozi nalažu oprez i održavanje fizičkog razmaka.– Osobe koje su bolesne, koje ne sumnjaju samo na Covid infekciju, nego bilo kakvu bolest da imaju, respiratorne smetnje, gastroenterološke smetnje ili imaju blago povišenu temperaturu, nikako ne bi trebale ići na kupanje, rekla je za HTV Željka Karin, ravnateljica NZJZ Županije splitsko- dalmatinske.

Vrućine su sve veće te sve više turista stiže i do Dalmacije. Svi se nadaju da će stanje biti povoljno i u idućim tjednima kada će na splitskim plažama biti mnogo veća gužva.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime