Stipe Petrina “preuzeo” vođenje sjednice Skupštine Šibensko-kninske županije; Županu Pauku dogorio fitilj: Nemoj da te tresnem!

Kako izbor Nediljka Dujića za predsjednika Skupštine Petrina i dalje drži nelegalnim, odlučio je sam sebe proglasiti predsjednikom

Stipe Petrina jutros je “preuzeo” vođenje sjednice Skupštine Šibensko-kninske županije. Naravno u svom stilu. Kako izbor Nediljka Dujića za predsjednika Skupštine Petrina i dalje drži nelegalnim, odlučio je sam sebe proglasiti predsjednikom, piše Tris. Dovukao je stolicu, oteo mikrofon i pokušavao uvjeriti županijske vijećnike da ako ne isprave propuste sa konstituirajuće sjednice slijede novi izbori. Uslijedilo je dugo nadglasavanje, isključivanje i “otimanje” mikrofona, napuštanje sjednice od dijela oporbe… Pale su teške riječi, a županu Goranu Pauku koji je više od sat i pol sjedio gotovo nezainteresirano, zabavljen svojim mobitelom, dogorio je fitilj pa je Petrini iznervirano poručio: Nemoj da te tresnem!; piše Tris.


-Na što ovo sliči!, Pa je li ovo način? Ovo je sramotno!, komentirali su županijski vijećnici iz klupa pokušavajući dočekati rasplet kako se činilo pat pozicije u režiji primoštenskog načelnika i županijskog vijećnika Stipe Petrine koji je uporno pokušavao prekinuti sjednicu.

Stipe Petrina je ponovno na samom početku sjednice preuzeo mjesto za govornicom ne dozvoljavajući niti da se obavi prozivka vijećnika jer Petrina Skupštinu i dalje smatra nelegalnom, unatoč tome što je Ministarstvo uprave, kako tvrdi Nediljko Dujić, potvrdilo njenu legalnost.

Naime prva radna sjednica Županijske skupštine prošlog je ponedjeljka je prvo prekinuta a onda i otkazana na zahtjev nezavisnog Stipe Petrine, koji je tvrdio da Skupština nije legalna jer je na konstituirajućoj sjednici  izabrano Mandatno imunitetno povjerenstvo dobilo 20 glasova, što je u tom trenutku bila većina, ali ne apsolutna. No u međuvremenu je zatraženo mišljenje Ministarstva uprave koje je odgovorilo kako za konstituiranje Skupštine Mandatno povjerenstvo uopće nije potrebno, te da se ono može izabrati na novoj sjednici, piše Tris.

– Vašoj bahatosti nema kraja, ljuto je započeo Petrina te spustio mikrofon, sa stola predsjednika Skupštine Nediljka Dujića, na pod.

– Vi niste predsjednik Skupštine jer ona nije legalno izabrana, vi nemate pravo voditi sjednicu. Vi ste lagali i falsificirali zapisnik konstituirajuće sjednice Županijske skupštine, bio je uporan Petrina.


Dujić se branio obrazloženjem Ministarstva uprave i nekoliko puta vraćao pred sebe mikrofon:

– Ne dirajte tehniku, govorio je Dujić, isprva strpljivo dopuštajući Petrini da govori. No Petrina nakon toga dovlači stolicu i preuzima vođenje sjednice, pa potom sjeda na Dujićev stol objašnjavajući kako je on od danas predsjednik Skupštine.Cijeli članak moožete pročitati OVDJE.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0