Utorak je Dalmaciji donio nastavak pretežno oblačnog vremena. Pri tome je glavnina kiša pala južnije od Makarske i na otocima, osobito vanjskim. Centar ciklone premjestio se nad južni Jadran, a nad naše područje sve intenzivnije prodire hladniji kontinentalni zrak.

Niti danas nisu izostale lokalno obilnije oborine. Tako je na metkovskom i vrgoračkom području palo preko novih 30 litara kiše po kvadratnom metru, a od 10 do 20 na Hvaru, Korčuli, Pelješcu i dubrovačkom primorju.

Dan je obilježila bura koja je stalno jačala prema večernjim satima, a ponegdje uz obalu već na udare doseže olujnih 100 km/h.

Iako su temperature daleko od pravih zimskih, utorak je donio pad temperature zraka. Najviše je zahladilo u planinama pa je na Dinari temperatura pala na -5°C, a na Svetom Juri na Biokovu na -3°C. Do 15 sati tamo je napadalo 10-ak centimetara snijega, a snježna granica spustila se na oko 1300 metara nadmorske visine.

Na Mosoru je kasno poslijepodne počeo padati prvi ovosezonski snijeg, ali samo u najvišim dijelovima planine. Ipak, u ranim večernjim satima snježna granica se počela spuštati. U 17 sati na Zvjezdanom selu Mosor temperatura je pala na 3,7°C.

Tako bi s daljnjim padom temperature snježnih pahulja noćas moglo biti u mosorskim naseljima Dubrava i Gornje Sitno.

Vrijeme će se tijekom srijede postupno stabilizirati, ali će bura dodatno ojačati i bit će još hladnije.

U nastavku pogledajte lijepe prizore smiraja dana na splitskom području.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime