STIGLA ZIMA Čak i na otocima temperature pale ispod nule, mjestimice moguć snijeg

Oborina će biti tek ponegdje i to više prema moru


Najavljeno zahlađenje i vrhunac hladnog vala stigao je u naše krajeve. U većem dijelu Dalmacije već je u subotu poslijepodne krenuo nagli pad temperature zraka. Do 23 sata veći dio Zagore mjerio je negativne temperature, ponegdje i do -5, a prve negativne temperature mjerene su i duž obale.


Očekivano, najhladnije je bilo u planinskom području, pa se temperatura na Biokovu i Dinari spustila ispod -10 stupnjeva, a od naseljenih područja najhladnije je bilo u Muću gdje je izmjereno -7 stupnjeva. Veći dio zadarskog i šibenskog zaleđa ohladio se na -6 do -3 stupnja. Temperatura je u blagom minusu bila i duž obale, a negativne vrijednosti mjerene su i na otocima, pa je u Starom Gradu na Hvaru izmjereno -3 stupnja.

Slab snijeg počeo je padati u zaleđu srednje Dalmacije, a kasnije je moguć i na cijeloj obali.

Moguć snijeg

Ostatak dana očekuje nas umjereno i pretežno oblačno vrijeme, lokalno uz oborinu, osobito u drugom dijelu dana. Na otocima će to većinom biti kiša, a u unutrašnjosti Dalmacije i na obali većinom snijeg. Oborina će biti tek ponegdje i to više prema moru, a DHMZ upozorava i na jake udare bure.

Kasno navečer i u noći na ponedjeljak očekuje se prestanak oborine i smanjenje naoblake. Puhat će slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, a navečer će okrenuti na buru i jačati. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 7 °C.HAK upozorava vozače da očekuju mokre i skliske kolnike. Na cestama u unutrašnjosti moguća je magla. Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

“Zbog jake bure još su prijepodne moguća ograničenja na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, Jadranskoj magistrali te cestama u podvelebitskom području, te promjene u pomorskom prometu”, dodaju iz HAK-a.Moja reakcija na članak je...
Vau
15
Haha
1
Hagić
8
Hmmm
3
Plač
4
Grrr
1
Molim?
5

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime