SPLITU NEDOSTAJE 200 POLICAJACA Pogledajte što je građanima demonstrirala policija na Danima otvorenih vrata

Početna plaća policajca s dodacima iznosi oko pet tisuća kuna

U cilju informiranja mladih (u dobnoj skupini do 28 godina života) o uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2018/2019. godinu, danas se u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj održao Dan otvorenih vrata.  Ovo je jedan od načina  promoviranja rada Srednje policijske škole „Josip Jović“ koja djeluje u sklopu Policijske akademije u Zagrebu.


Na konferenciji za medije koja je danas održana u PU splitsko-dalmatinskoj sudjelovali su Dubravko Novak, načelnik Policijske akademije, Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske i Renata Odeljan, voditeljica Policijske škole „Josip Jović“.

“Naša policijska Uprava pokriva more, zrak i kopno te da je jedna od složenijih po pitanju granice, a samo s BiH imamo 150 kilometara kopnene granice. Potreba za prijemom kadra jasna je i iz sistematizacije po kojoj je za PU splitsko-dalmatinsku određeno 2500 policajaca” – kazao je Marendić, dodajući da će do početka ljeta na splitskim ulicama početi raditi novih 30 policajaca.

Načelnik Novak je između ostalog naglasio kako je Policijska akademija sprema doći u Split kako bi testirala prijavljene kandidate, a da će poziv za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac biti objavljen početkom travnja ove godine i trajat će nekoliko mjeseci.

U atriju PU splitsko-dalmatinske postavljeni su info pultevi s opremom i tehnikom koju policija koristi u svakodnevnom radu, te su se građani od 10 do 15 sati mogli upoznati sa svim segmentima rada i rodovima policije (specijalna policija, temeljna, kriminalistička, prometna, granična i interventna policija, protueksplozijski odjel, prevencija).

U dvorani PU splitsko-dalmatinske izvedena je pokazna vježba koja je uključivala borilačke vještine i vještine rukovanja oružjem, u kojoj su sudjelovali policijski službenici Interventne jedinice policije i Odjela protueksplozijske zaštite, a nakon vježbe nagrađeni su pljeskom zainteresiranih srednjoškolaca koji su se danas u velikom broju odazvali i došli u PU splitsko-dalmatinsku. Osim što su razgledali opremu i pogledali pokaznu vježbu, veliki dio njih se zadržao u razgovoru s policijskim službenicama i službenicima, tako da je Dan otvorenih vrata  bio prigoda za druženje splitske policije s mladima i svim zainteresiranim građanima.Također, u sklopu Dana otvorenih vrata na atriju PU splitsko-dalmatinske bio je izložen i dio postava Muzeja policije, tako da su svi zainteresirani građani mogli po prvi put u Splitu razgledati dio povijesti hrvatske policije koji se čuva u muzeju policije u sklopu Policije akademije.

Dani otvorenih vrata dio su promotivnih aktivnosti i jedan od načina da građanima i zainteresiranim kandidatima približimo rad policije, te ih potaknemo da policiju izaberu za svoj životni poziv.Konačno, ukoliko ste završili srednju školu u četverogodišnjem trajanju, hrvatski ste državljanin/državljanka, mlađi ste od 28 godina i imate želju postati policajac/policajka, danas ste Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj mogli dobiti sve potrebne informacije o radu i životu policajaca, te o uvjetima za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac. Sve informacije možete doznati i na službenim internetskim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova (www.mup.hr), ali i praćenjem Facebook profila Policijske akademije  MUP RH (www.facebook.com/policijska.akademija.mup.rh).

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1