Danas se na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje u Splitu održava 35. Sjednica Županijske skupštine Splitsko dalmatinske županije.

U aktualnom satu vijećnik Ante Šošić je kazao da u KBC-u Split nedostaje osoblja, a to se posebno odnosi na manjak medicinskih sestara i tehničara. Pita se što županija kao osnivač Zdravstvene škole Split može učiniti po tom pitanju.

– Bilo bi dobro da se broj učenika poveća te da uslijed toga poveća broj zdravstvenih djelatnika koji nedostaju u Kliničkom bolničkom centru Split – kazao je Šošić.

Župan Blaženko Boban s njim se složio te je rekao da ovaj problem imaju sve hrvatske županije.

– Slažem se s vama da medicinskih sestara i zdravstvenih djelatnika. To je posebno do izražaja došlo u ovoj pandemiji. Mnogi zdravstvenih djelatnici radili su po cijele dane da bi pomogli oboljelim pacijentima. Od srca im hvala na tome. No, mi i dalje imamo taj problem, ali smo uspjeli donekle ga riješiti, jer smo već smo ove godine u rujnu otvorili još jedan razred medicinskih sestara u Sinju. Od ideje do realizacije smo došli do u rekordnom roku od samo tri mjeseca – odgovorio je župan Boban te je nastavio:

– Ja se nadam da ćemo još bolje ove stvari regulirati, ali moram naglasiti da smo na dobro putu. Nastavit ćemo dalje raditi po ovo pitanju – zaključio je.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime