Splitski profesor optužen za bludne radnje vraća se u školu, predavat će žrtvi koju je zlostavljao?

Državno odvjetništvo odredilo mu je čak četiri mjere opreza

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za bludne radnje protiv profesora jedne splitske srednje škole koji bi se za koji dan trebao nakon dužeg izbivanja vratiti u školu. Problem je što je on jedini nastavnik iz tog predmeta pa bi se žrtva na školskom satu trebala ponovno suočiti s optuženikom, piše Index.


Ravnatelj škole kazao je za Index da su dobili prijavu za neprimjereno dodirivanje i da su obavijestili sve nadležne službe. Profesor je duže vrijeme bio na bolovanju i nije radio nakon što je zaprimljena prijava. Ravnatelj sada očekuje njegov povratak i kaže kako u ovom trenutku nema nikakve mogućnosti da spriječi optuženog da se vrati na svoje radno mjesto. Prije neki dan donio je, naime, potvrdu da se protiv njega ne vodi kazneni postupak.

Odluka o optužnici ovaj tjedan

U splitskom Općinskom sudu pojasnili su kako je to bilo moguće jer optužnica Državnog odvjetništva još uvijek nije potvrđena pa se službeno kazneni postupak i ne vodi. Odluka o optužnici bi se trebala donijeti ovaj tjedan. Optužnicu su sa suda već jednom vratili na doradu.

Nakon što je početkom ožujka prošle godine pokrenuta istraga protiv profesora, Državno odvjetništvo odredilo mu je čak četiri mjere opreza, no sve su pravomoćno ukinute početkom godine. Profesor je imao zabranu približavanja žrtvi na manje od 100 metara, zabranu uhođenja ili uznemiravanja žrtve, zabranu obavljanja zvanja te zabranu približavanja svjedokinji.

Ukinuli zabranu obavljanja djelatnosti

Sud je produljivao mjere, osim zabrane približavanja svjedokinji. Državno odvjetništvo se žalilo pa je Županijski sud u Splitu koncem lipnja ukinuo zabranu obavljanja djelatnosti. Početkom studenoga na sud stiže dorađena optužnica kojom se ne traži produljenje mjera. Sudsko vijeće ukinulo je sve mjere, na što se tužilaštvo žali, no Županijski sud u Splitu 5. siječnja potvrđuje ukidanje svih mjera opreza te tako omogućuje optuženom profesoru povratak u školu, piše Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0