SPLITSKI MULJATORI “Zovemo iz policije. Trebate nam predati 47 tisuća eura s vašeg računa jer sumnjamo da su krivotvoreni”

Ona im je povjerovala te je otišla u banku gdje je htjela podignuti 47 tisuća eura, no službenica joj je taj novac odbila isplatiti


Dvojica muškaraca u dobi od 54 i 52 godine sumnjiče se za pokušaj prijevare, a istragu je protiv njih pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. Sumnja se da su njih dvojica, na za sada neutvrđeni način doznali da oštećenica na bankovnom računu ima poveći iznos novaca, pa su zajedno s još jednom, za sada nepoznatom osobom odlučili domoći se tog novca. Nazvali su je na fiksni telefon.


– Dobar dan. Zovemo iz policije. Moramo provjeriti novac koji držite na računu u banci jer sumnjamo da je krivotvoren. A da bi ga provjerili, vi ga morate podići iz banke i donijeti kući te predati kolegi kada vam dođe na vrata – kazali su osumnjičenici oštećenici.

Ona im je povjerovala te je otišla u banku gdje je htjela podignuti 47 tisuća eura, no službenica joj je taj novac odbila isplatiti. Naime, radilo se o povećoj sumi, a klijentica nije banci najavila da će toliki novac odjednom podići, piše Večernji list.

No osumnjičenici su ponovo nazvali oštećenicu koja im je pojasnila da ne može podići toliki novac.

– Pa odite onda u banku i podignite 17.000 eura – kazali su joj.

Ona je ponovo otišla u banku, no nije uspjela podignuti 17.000 eura već samo 5.000, a službenica banke je posumnjala da se radi o prevari pa je pozvala policiju.Kada su osumnjičenici ponovo nazvali oštećenicu, ona im je rekla kako je uspjela podići svega 5.000 eura, na što su oni odgovorili da je to u redu te da će policijski dostavljač po taj novac doći 16. siječnja oko 9 sati. No kada je 52-godišnjak došao po novac uhićen je, te je na koncu zajedno sa svojim 54-godišnjim pajdašem pritvoren zbog opasnosti od ponavljanja djela i mogućeg utjecaja na svjedoke.

Moja reakcija na članak je...
Vau
18
Haha
39
Hagić
5
Hmmm
9
Plač
6
Grrr
21
Molim?
17Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime