Tijekom subote ispred HNK-a Split i na Rivi održana je manifestacija “Splitski moti – Plesom protiv nasilja” u organizaciji Plesne škole Amber. Cilj manifestacije je da se kroz radionice sa srednjoškolcima ukaže na porast nasilja među vršnjacima, te da se ukaže na prepoznavanje i sprječavanje nasilja, kako među vršnjacima, tako i svaki drugi oblik nasilja koji nas okružuje.

Manifestacija podržana od grada Splita, Splitsko dalmatinske županije i Turističke zajednice Grada Splita ove je godine tradicionalno, već 9. put, polučila velik uspjeh i odobravanje javnosti.

Manifestacija osim prevencije o vršnjačkom nasilju njeguje turističku promociju Splita, ali njeguje i čuva hrvatsku i splitsku kulturnu baštinu i naslijeđe kroz radionice i učenje starih splitskih plesova.

Manifestaciju je otvorio župan splitsko dalmatinski Blaženko Boban uz predstavljanje srednjih škola grada Splita, zaželjevši im uspjeh u životu i ostvarivanje životnih ciljeva.

Plesna škola Amber je uz plesnu točku “We are the world” jasno rekla STOP svakom obliku nasilja. Prigodni govor pročelnika Splitsko dalmatinske županije Tomislava Đonlića jasno je potvrdio njegov stav o važnosti i utjecaju škole u njihovom životu i o odgoju i prevenciji svakog oblika nasilja među vršnjacima.

Pohvalio je organizatora, ali i voditelja prof. Borisa Bučevića na dugogodišnjem radu i oblikovanju ovog projekta. Profesor Andrea Kaliterna u ime organizatora plesne škole Amber je istaknula da su mladi ljudi budućnost ovog grada i da samo pravilnim odgojem i obrazovanjem možemo stvoriti tolerantni grad, ali otvoreni grad s istaknutim tradicijama koje se njeguju.

Projekt “Splitski moti – plesom protiv nasilja” Splićani su prigrlili punog srca.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime