SPLITSKI MOST SE ZALAŽE ZA ZAŠTITU PROSTORA I JAVNI INTERES Jelena Kovačić: „Smatramo da je bitno staviti javne interese ispred privatnih”

„Smatramo da je bitno staviti javne interese ispred privatnih i izglasati izmjene nužne za zaštitu Marjana i izgradnju javnih garaža u Splitu čija realizacija ne može početi dok se ne izmjeni GUP pripremljen u suradnji s Društvom arhitekata Splita“, istaknula je Jelena Kovačić

Jelena Kovačić

“Po Zakonu predsjednik vijeća dužan je sazvati sjednicu vijeća po potrebi, mi smatramo da je to sad jer se radi o važnim odlukama Gradskog vijeća o kojima (o)vise lokalni poslovi, tj. tiče se temeljnih funkcija grada”, poručuju iz splitskog Mosta.


U nastavku su nadodali i ovo:

„Smatramo da je bitno staviti javne interese ispred privatnih i izglasati izmjene nužne za zaštitu Marjana i izgradnju javnih garaža u Splitu čija realizacija ne može početi dok se ne izmjeni GUP pripremljen u suradnji s Društvom arhitekata Splita“, istaknula je Jelena Kovačić.

Ono što i dalje smatramo ključnim i sto ćemo uvjetovati je i revitalizacija Zavoda za urbanizam na kojem Most inzistira od ulaska u Gradsko vijeće, a isti zaključak na prijedlog Ante Čikotića usvojen je na 39.sjednici Gradskog vijeća.

Također je presudno i iznimno bitno da se provede urbanistički natječaj za područje Istočne obale i Kopilice kako bi se zaštitio prostor i javni interes.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime