Policija podsjeća građane da su na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje se odnose na zabrane javnih okupljanja, zabranu okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu, te strogog ograničenja zadržavanja na javnim prostorima.

“Apeliramo još jednom da za boravak na zraku i kratku šetnju odaberete manje popularna mjesta u gradu, mjesta na kojima neće biti puno ljudi.

Nemojte se zadržavati na ulicama, trgovima,  rivama, parkovima, plažama i  svim ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba. Prilikom kretanja na javnim površinama vodite računa o distanci, odnosno  izbjegavanju bliskog kontakta u razmaku od najmanje jednog metra.

Policijski službenici će i u dane vikenda koji je pred nama intenzivno obilaziti sve javne površine. Do sada,  kada bi se na nekim javnim površinama povećala koncentracija ljudi, radi čega osobe nisu mogle poštovati preporučenu međusobnu distancu, upućivali smo građane da napuste javnu površinu i to ćemo raditi i nadalje, posebno tijekom vikenda.

U ovom trenutku važno je voditi računa o preporukama liječnika i epidemiologa, posebno preporuci o izbjegavanju fizičkog kontakta s velikim brojem osoba, te preporuci da više vremena provodimo doma, a sve kako bi utjecali na smanjenje širenja bolesti.

Velika većina naših sugrađana pridržava se odluka, pravila i preporuka, a one građane koji u nekim trenucima zaborave na mjere, mi ćemo podsjetiti tijekom obilaska javnih površina” – stoji u jutrošnjem priopćenju PU splitsko-dalmatinske.1 KOMENTAR

  1. Ima li ikoga tko provodi teror da zbilja ne shvaća da je samo pitanje vremena kad će se njihova agresija vratiti njima samima? U Kanadi je zubni tehničar ustrijelio 16 osoba, od toga jednog rendžera. Tamo je nezamislivo pucati u rendžera. A dogodilo se. Kako znate da bilo tko oko vas, dragi zlostavljači po osnovi nepostojećeg koronavirusa, neće prolupati i baš vas upucati? Jesu li svi zaboravili da kod nas ima legalnog i ilegalnog oružja na vagone? A spremaju se i tužbe zbog nanošenja raznih šteta građanima. Alenka Markotić i njeni lažljivci ne slušaju ni ministra zdravstva koji je već više puta dao do znanja da korona ne postoji. Plenki također. U nekim bolnicama upravo guše ljude intubiranjem. Mislite da ne znamo što rade?

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime