Split: Službe posule Rivu i Marmontovu solju, građani se žale da je tek sada opasno šetati

Zadnjih sati dežurne službe posipaju sol po Rivi i Marmontovoj, a sudeći prema reakcijama građana, sol je samo otežala hodanje

Splitske gradske službe današnje zahlađenje dočekale su spremne. Možda i prespremne ako se pita građane na Rivi i Marmontovoj. Iako je nekoliko sati padao snijeg i iako je temperatura stalno bila oko nule, na tlu se nije stvarao ni led ni snježni pokrivač jer je tlo pretoplo od prethodnih dana.


Zadnjih sati dežurne službe posipaju sol po Rivi i Marmontovoj, a sudeći prema reakcijama građana, sol je samo otežala hodanje. Naš fotoreporter vidio je kako se građani spotiču na površine na koje je lopatama nabacana sol, a i sam je zamalo pao dok je hodao po Rivi.

– Meni se čini da je ovo sada gore. Nije bilo klizavo dok nisu posuli sol, a sad je klizavo. Nije bilo leda, a sada je na tlu previše soli. Bio sam po gradu, posuti su samo Riva i Marmontova. Nismo navikli, pa se malo pretjeruje. Snijeg koji padne odmah se topi i nastaje voda. Razumijem da se posipaju cesta, ali ovo je pješacima samo otežalo situaciju – kazao nam je prolaznik sa splitske Rive.

Valja ipak dodati da se sljedećih sati i dana očekuje daljnji pad temperature zraka pa nema nikakve sumnje da će doći do zaleđivanja na mjestima na kojima se sada nalazi voda.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0