Splićaninu godina zatvora, pred djetetom izudarao bivšu i slučajnog prolaznika

Optužio ju je da ga zavlači, pravi ga budalom i daje mu lažne nade

36-godišnji Splićanin osuđen je nepravomoćno na godinu zatvora zbog obiteljskog nasilja i nasilničkog ponašanja. Prije pola godine je u Kaštelima na ulici izudarao bivšu izvanbračnu suprugu, a potom je i udarcem u glavu na pod oborio prolaznika koji je pokušao pozvati policiju. Sve se dogodilo kada su se okrivljeni i bivša sastali kako bi joj on predao dijete, piše Index.


Dok su se tog dana vozili prema Trogiru, optužio ju je da ga zavlači, pravi ga budalom i daje mu lažne nade. Zamjerio je i što se dopisuje s jednim muškarcem. Njoj je prekipjelo pa je izašla iz auta i put nastavila autobusom. Zvao ju je na mobitel, tražio je da se vrati, slao joj je poruke da je kurvetina. Kada su se kasnije našli na autobusnoj stanici u Kaštelima radi predaje djeteta, nastavio je u istom tonu, piše Index.

Naredio joj je da uđe u auto, a onda ju je ponovno verbalno napao. Nije ostalo na tome. Udario ju je šakom u glavu. Žena je izašla iz auta kako bi nazvala policiju, no okrivljeni joj je istrgao mobitel i nekoliko puta bacio na pod, potpuno ga uništivši. Udario ju je potom šakom u glavu premda je u naručju držala njihovog sina.

Zamolila je prolaznika da nazove policiju. On je to pokušao i napraviti, no okrivljeni ga je s leđa udario šakom u glavu. Čovjek je pao, okrivljeni ga je još jednom udario u rame i nogom u bedro. Uzeo mu je mobitel, bacio ga i izgazio. Bivša je za to vrijeme uspjela pobjeći s djetetom i javiti se policiji.

Okrivljeni je priznao napad na bivšu, ali ne i da je udarao prolaznika. Već je dvaput prekršajno osuđivan za obiteljsko nasilje pa mu se to cijenilo kao otegotna okolnost, kao i činjenica da je djelo počinio za vrijeme dok je na snazi bila mjera opreza prema kojoj nije smio pristupiti bivšoj na manje od 100 metara, piše Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0