Veterani vaterpolo kluba Stari As iz Splita su se za ovaj Božić odlučili za zbilja hvale vrijedan čin. Među sobom su prikupili 3.000 kuna koje će darovati socijalno ugroženim obiteljima sa šireg splitskog područja i to na način da će kupiti osnovne namirnice u vrijednosti po tisuću kuna za tri obitelji.

Ovu nesebičnu akciju je pokrenuo član kluba, Joško Rendić, Splićanima od ranije poznat po doniranju svježe ulovljene ribe potrebitim građanima. Naime, Rendić radi kao vozač koji prevozi ribu od broda do tvornice za preradu, a kad se dogodilo da je nastao višak ribe, ponudio se da će je dostaviti u ruke potrebitih građana. Tako je i bilo i to više puta. Posljednji put je podijelio 250 kilograma svježe lokarde u rekordnom roku od pet sati.

VEZANE VIJESTI

Vidjevši koliko građana na području Splita živi u teškim uvjetima, predložio je članovima svog veteranskog vaterpolo kluba da naprave sličnu akciju za Božić.

– Prihvatili su tu ideju bez razmišljanja, a novac smo prikupili u roku od nekoliko dana. Uz pomoć udruga smo izabrali tri obitelji kojima ćemo kupiti osnovne namirnice, svakoj po tisuću kuna. To ćemo im dostaviti na kućnu adresu. – kaže Rendić.

Donaciju su ponudili na Facebooku nakon čega im se javilo oko 60 obitelji. Nažalost, nisu svi željeli pomoć u namirnicama.

– Neki su mislili da dajemo novac ili kupone, a kad sam rekao da ćemo donirati namirnice, pola ih je odustalo. – kaže Rendić dodajući kako ipak još uvijek ima jako puno obitelji koje nemaju niti za osnovne namirnice.

Nadamo se da će ova nesebična akcija ponukati i druge građane da se za ove blagdane, ali i inače, sjete onih kojima je potrebna njihova pomoć.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0