Splićani neskloni poljupcu na prvom spoju, a Zadrani ga završavaju seksom

Portal Studentski.hr provodi velika istraživanje o ljubavnim navikama studenata pod nazivom Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama. U sklopu istraživanja provest će se ukupno pet anketa. U prvoj anketi o prvom spoju saznali smo kako svaki drugi osječki kolega prvi spoj završava francuskim poljupcem, a petina studenata iz Zadra smatra da je seks na prvom spoju prikladan

Portal Studentski.hr početkom svibnja objavio je prvu i nizu anketa u sklopu istraživanja Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama. U anketi su studenti rekli sve što se može reći o prvom spoju. J


U prvoj je anketi sudjelovalo ukupno 512 ispitanika, od čega 408 djevojaka i 104 mladića. Najveći postotak ispitanika ima 20 i 21 godinu, a svega 4% ispitanika mlađe je od 18 godina Ukupno 43% ispitanika živi u stanu s cimerom, a najviše ispitanika živi u Zagrebu. Analiza ankete rađena je u IBM-ovu SPSS-u, a u statistički značajnim rezultatima, p je bio manji od 0,5 (p<0,05). Na pitanja su odgovarali mladi iz čitave regije, a i šire. Zanimljivi su odgovori stizali od Dubrovnika do Zagreba, Sarajeva i Ljubljane. Studenti su otkrili sve tajne prvog spoja.

Gdje upoznati osobe za spoj?

Većina ljudi obično pomisli da su noćni klubovi najbolji za hvatanje pratnje za spoj ili da su aplikacije za traženje partnera ili partnerice prilično dobar izbor. Mi vam donosimo istinu. Statistike pokazuju da polovica ispitanika od 20 do 23 godina smatra da će idealnu osobu upoznati na faksu ili na poslu. Sad vam je pravo vrijeme da se bacite u potragu za studentskim poslovima. Što se tiče upoznavanja u klubovima, najmlađi ispitanici potvrđuju da će upravo tamo upoznati nekoga za spoj. To potvrđuje i trećina mladih do 19. godine U dobi između 20 i 23 godina, više od polovice ukupnog broja ispitanika kaže da klubovi nisu idealno mjesto upoznavanja. Najveći je broj ispitanika svog partnera za spoj upoznao u školi, na faksu ili poslu. Tek je mali broj ispitanika upoznao partnera tijekom networkinga, i to uglavnom dečki.

Tko se kako priprema za spoj? I što misli?

Često se kaže da su žene s Venere, a muškarci s Marsa. Rezultati naše ankete to i potvrđuju. Kolegice su ostale dosljedne opće poznatom epitetu za žene pa se tako više od polovice ženskih ispitanica pomno uređuje prije nego krene na spoj. Nasuprot njima, četvrtina se muškaraca ne uređuje ništa više nego inače. Kako se ništa ne bi prepustilo slučaju, cure u svakom drugom slučaju zovu frendice za savjete oko prvog spoja, a dečki tek svaki četvrti put. No, naši dečki kažu da ipak nije sve u spremanju jer oni više vremena troše na smišljanje tema za razgovor prije nego što izađu iz kuće, stana ili doma. Više od polovice muških ispitanika kaže da osmišljavaju teme za razgovor prije izlaska na prvi spoj. Muškarci, za razliku od žena, u većini slučajeva imaju plan b, plan c i ostala slova abecede. Žene tako nešto pripremaju tek jednom od pet puta, a i rjeđe, piše Studentski.hr.

Kamo izaći na prvi spoj i kako pozdraviti pratnju?

Teško je izabrati idealno mjesto za prvi spoj. Ako je suditi po anketama, kolegice i kolege slažu se da je odličan odabir neko mirnije mjesto. Prema rezultatima našeg istraživanja, ako imate između 19 i 22 godine, park će vam biti najbolji izbor za prvi spoj. Poslije 22. godine sve je manje studenata koji će to mjesto izabrati za izlazak. Gotovo bi polovica ispitanika za prvi spoj izabrala kafić, slastičarnu ili palačinkarnicu. U anketi smo vam ponudili i da se sami izjasnite za alternativno druženja, pa dobrih ideja nije manjkalo. Nekoliko je studenata zaključilo da je šetnja prirodom idealna baš za prvi spoj. Među najpopularnijim mjestima za šetanje spominjali su se Maksimir, Jarun te šetnja oko Drave. Ostali odgovori, poput nogometne utakmice, šetnje nasipom i zabavnog parka, kazuju nam kako je odabir mjesta za prvi spoj sasvim individualno pitanje. Nekoliko je ispitanika zaključilo da je idealno i kino, što se čini odličnim odabirom. Kao prvo, neće biti neugodne tišine, a kao drugo, nakon filma imat ćete o čemu razgovarati.

Što se tiče početka i kraja spoja, najveći bi ga broj ispitanika započeo i završio zagrljajem. Više od četvrtine ispitanika spoj bi započelo, i jednako toliko i završilo, upravo grljenjem. Zanimljiv je i rezultat koji pokazuje da se mladima s godinama rukovanje na početku spoja čini prihvatljivim. Primjerice, samo troje ispitanika u dobi do 19 godina rukovanje smatra idealnim početkom prvog spoja. S druge strane, više od polovice ispitanika u dobi od 21 do 22 godine, upravo ovu radnju smatra odličnim probijanjem leda. Prema rezultatima, ispitanici između 19 i 23 godine smatraju odličnim početkom prvog spoja – zagrljaj, i to više od polovice ispitanih. ​


Moram li baš ja platiti račun?

U vrijeme kada su žene jednake muškarcima plaćanje računa nakon večere ili pića slično je borbi za goli život. Žene obično smatraju poštenim da one plate račun, dok se naši alfa mužjaci ipak drže starih pravila i vade novčanik. Ili iksicu, ne osuđujemo. Prema našoj anketi, trećina momaka smatra pravilnim da na prvom spoju muškarac plati račun, a s njima se slaže i više od polovice žena Plaćanje pola-pola podržava petina muškaraca, ali i tri petine žena Dakle, nećete se osramotiti ako predložite da račun platite samostalno, ili da plaćanje prepustite partneru, javlja Studentski.hr.

Seks na kraju prvog spoja?

Goruće pitanje ankete vezano je za vaše mišljenje o seksu na kraju prvog spoja. Od ukupnog broja ispitanika, njih 95,7% do sad je bilo na prvom spoju. Od te brojke, više od polovine ispitanika smatra da seks na prvom spoju nije primjeren. Na pitanje zagovarate li seks na prvom spoju, od ukupnog broja ispitanika, polovica muških ispitanika priznala nam je da im to nije idealan kraj večeri. S njima se slaže više od polovice ženskih ispitanica. Odgovori su podijeljeni po regijama, što je vrlo važno znati kada pozovete nekoga na spoj. Zašto? Jer, primjerice, petina studenata iz Zadra smatra da je seks na prvom spoju prikladan. Kolege iz Dubrovnika složili su se i 100% su protiv seksa na prvom spoju. Nasuprot Zadru, iz Osijeka nam stižu najromantičniji studenti i studentice. Svaki drugi osječki kolega prvi spoj završava francuskim poljupcem. S druge strane, čak se više od polovice ispitanih Riječana ne voli ljubiti na kraju prvog spoja. Isto misle i kolege iz Split, jer rezultati kažu da gotovo svi ne žele francuski poljubac na kraju večeri.No dobro, kako da ja znam je li spoj bio dobar?

Ako ste pomno proučili naše rezultate, onda vam spoj zbilja neće završiti sa žgaravicom. Imat ćete onaj lijepi osjećaj leptirića u trbuhu, a na kraju ćete vjerojatno dobiti pusu u obraz. Naši ispitanici kažu da znaju kakav je bio spoj temeljem povratne informacije njihove pratnje. Ispitanici oko 24. i 25. godine najčešće uspjeh prvog spoja procjenjuju po tome jesu li dobili zahtjev za prijateljstvom na kraju večeri. Dečki i cure zaključuju da je spoj bio uspješan ako im se suprotan spol javi odmah. Cure u puno većoj mjeri tako razmišljaju pa je više od polovice ispitanica reklo da ako odmah nakon spoja uslijedi poruka – to je bio spoj za pamćenje. Dečki uspješan spoj češće opisuju kao onaj na kojem je bilo jako opušteno.

Nakon uspješne prve ankete i rezultata koji su nas nasmijali i iznenadili, nastavljamo s našim istraživanjem. Uskoro vam donosimo i drugi dio projekta, anketu koja će ispitati postoje li muško-ženska prijateljstva. Kako ući u friendzone i izaći iz nje, što su prijatelji s povlasticama i je li ovakvo prijateljstvo samo mit? Sve ćete nam otkriti u novoj anketi, a mi ćemo vam nastavljati davati smjernice za ljubav na studentski način, zaključuje Studentski.hr

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0