Snijeg nadomak Splita: Zabijelili se Sitno i Dubrava, problemi sa snijegom u dijelu Zagore

Snijeg je jutros zabijelio velik dio Dalmacije

Ciklona nad južnim Italijom djeluje na vrijeme u većem dijelu zemlje. U Dalmaciji je umjereno do znatno oblačno, povremeno uz kišu, a ponegdje ima i snijega. Dok na sjevernom Jadranu i sjevernoj Dalmaciji puše bura, u srednjoj puše bure i levant, a na jugu Dalmacije ima i juga.


Jutros je najniža temperatura u Dalmaciji izmjerena na Dinari. Na mjernoj postaji Velika Duvjakuša temperatura je pala na samo -8°C. U Zagori su minimalne temperature bile od -1 do 2°c, uz obali na otocima većinom od 3 do 7°C.

Snijeg je jutros padao u planinama, ali i dijelu Dalmatinske zagore. Ponovno su se zabijelili Mosor i Kozak, a snijeg je pao u mosorskim naseljima Sitnom i Dubravi. Zabijelilo se i Zvjezdano selo Mosor.

U Zagori je snijega bilo u višim predjelima drniškog, sinjskog, imotskog i vrgoračkog područja. Gust snijeg jutros je padao na području Zagvozda, a u višim predjelima ima ga preko 10 centimetara.

Iz Nadcestarije Sinj javljaju da snijeg jutros pada na Kamenskom, Voštanima, Tijarici, Rožama, Vrpolju, Vagnju, Zelovu, Maovicama Kamenskom, Voštanima. Tamo jutros ima preko 5 cm snijega. Zabijelila se i Ljubitovica u trogirskom zaleđu.


Donosimo vam snježne prizore koje su jutros u srednjoj Dalmaciji snimili članovi Crometeo tima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0