“Slučaj Kuluz” 25. kolovoza pred Općinskim sudom: Postoje li uvjeti za izmjenu odluke po kojoj Cesare mora u Italiju?

U međuvremenu je rekonstruiran i spis koji je stradao u požaru u Dračevcu 2016. godine, a po kojem je Cesare trebao biti vraćen ocu u Italiju

Slučaj Nine Kuluz koji je uzdrmao svekoliku hrvatsku javnost obzirom da se nad njenim malodobnim sinom Cesareom 27.lipnja trebala izvršiti ovrha, kreće dalje u, reći ćemo, boljem pravcu.


Naime, nakon što je ovrha nad Cesareom na splistkim Pujankama odgođena zbog kako su prvotno govorili, psihičkog stanja djeteta nad kojim se u ovih 8 godina i nije izvršilo vještačenje, borba majke Kuluz i njenog odvjetnika Miše Živaljića tek je tada i krenula. Podsjetimo, osim psihičkog stanja djeteta, kao razlog ovrhe sud je navodio i nepostojanje sudskog tumača za talijanski jezik u trenucima kada je ovrha trebala biti izvršena.

– Poduzimanje brojnih pravnih radnji za sada je usmjerilo rješenje ovog slučaja u dobrom pravcu – kazuje nam odvjetnik Živaljić.

Naime, spis po kojemm je Cesare trebao biti vraćen ocu u Italiju, stradao je u požaru na Dračevcu u rujnu 2016. godine i sada je na prijedlog Nininog odvjetnika, spis uspješno rekonstruiran.

– Nakon toga, primili smo poziv za ročište radi odlučivanja po prijedlogu za ukidanje ili preinačenje odluke kojom je pravomoćno okončan postupak radi povratka malodobnog djeteta u Italiju za dan 25.kolovoza 2017. godine u 9.00 sati. Na tome ročištu koje će se održati kod Općinskog suda u Splitu, sud bi trebao raspravljati o tome postoje li uvjeti za izmjenu odluke da Cesare mora u Italiju prema odluci suda iz 2012. godine. Uvjeti po nama itekako postoje jer je došlo do izmjene okolnosti na strani djeteta, ali i oca.- kazao je Živaljić.

Te okolnosti odnose se na protok vremena i djetetovo sjedinjavanje s jednim roditeljem, ali i na očevo ponašanje odnosno njegove izjave u medijima koje se trebaju podvrgnuti vještačenju.


– Stoga se iskreno nadam da će sud primijeniti konvencije kojima se štite prava i dobrobit djeteta i izmijeniti odluku po kojoj se provodi ovrha radi predaje djeteta – zaključio je Živaljić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0