SLUČAJ KAREPOVAC Splitski gradski vijećnik: Poslao sam prijavu inspekciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike

"Mjerenja sumporvodika pokazuju da nema značajnijih onečišćenja, ali je simptomatično da kod prijašnjih sličnih slučajeva nije bilo ovakvih pritužbi građana na zdravlje"

Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije jutros je izvijestio da posljednja 24 sata koncentracije praćenih plinova na Karepovcu, Splitu, Solinu i Kaštelima ni u jednom trenutku nisu prelazile dozvoljene granične vrijednosti i da razloga za uznemirenost građana nema.


Posljednja 24 brojni građani Splita i okolice žale se na nesnosan smrad za kojega tvrde da stiže s Karepovca. Najviše pritužbi građana stiže iz okolice samog Kaprepovca.

Da vatre na Karepovcu nigdje nema potvrdio je zapovjednik JVP Split, Ivan Kovačević. Kovačević je jutros kazao da je preko Karepovca preksinoć prošao požar, ali da nema izdimljavanja, već se može govoriti i isparavanju.

Gradski vijećnik splitskog Gradskog vijeća Renato Čupić jutros je poslao prijavu inspekciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike da ispita stanje na Karepovcu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Kako je dosta građana zabrinuto, i ima posljedice ovog “isparavanja” s Karepovca, poslao sam prijavu inspekciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike da ispita stanje na Karepovcu.

Poštovani, kao što ste i sami upoznati zaprimamo sa svih strana veliki broj upita o kakvoći zraka na Karepovcu nakon požara. Građani se tuže na suzenje očiju i glavobolje. Još uvijek se dimi s odlagališta, iako se stalno sanira zemljom. Mjerenja sumporvodika pokazuju da nema značajnijih onečišćenja, ali je simptomatično da kod prijašnjih sličnih slučajeva nije bilo ovakvih pritužbi građana na zdravlje. Stoga vama upućujem prijavu da inspekcija izađe na teren i ispita stanje te objavi javnosti. Osim ovih mjerenja sumporvodika, molim vas da izmjerite i sve ostale čestice u zraku te obavijestite javnost o rezultatima.


Ovdje se ne radi o situaciji koja je standardna, stoga i od vas očekujem ozbiljnost po ovoj prijavi.

Unaprijed zahvaljujemRenato Čupić
Gradski vijećnik grada Splita iz redova stranke Pametno

(u kopiji maila su gradonačelnik, zamjenici i ostali vijećnici stranke Pametno)

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/renato.cupic.75/posts/1931395837133291″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0