U dramatičnoj završnici finala XXX Europa kupa u kuglanju koje se u organizaciji NBC, međunarodne kuglačke federacije igralo u Sarajevu, kuglači splitskog Mertojaka pobjedili su Victoriju Bamberg iz Njemačke, rezultatom 5:3, te osvojili ovo prestižno natjecanje. To je prva klupska europska titula nekog kluba iz Splita, nakon davne titule europskog prvaka vaterpolista Jadrana.

Momci s Mertojaka osvojili su titulu doslovno u posljednjem hicu, kad je kod rezultata 3:3 odlučivala ukupno bolja razlika u srušenim čunjevima. Najmlađi igrač Mertojaka, Mihael Grivičić, inače dvostruki svjetski prvak za mlađe juniore, bio je uspješniji od svog protivnika za dva čunja koja su donijela titulu prvaka u Grad Split, te je započela neviđena fešta igrača i navijača na tribinama kuglane sportskog centra Zetra.

Dodajmo da je i najbolji pojedinačni rezultat ostvario igrač i trener Mertojaka te najbolji kuglač Hrvatske, Hrvoje Marinović, a pored njega Europa kup osvojili su igrači Mate Primorac, Andrej Kovač, Ivan Totić, Dimitar Dimitrovski, Mihael Grivičić, Goran Žubrinić, Duško Milanović, Paško Dragičević, Davor Zoković, Nikola Muše i Pave Ćubelić, pod vodstvom Mladena Vukovića, predsjednika i Branka Bosanca, tajnika kluba.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime