Miroslav Škoro danas je u Sinju počeo javno predstavljanje kao predsjednički kandidat. Izjavu za medije dao je ispred crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, a na pitanje zašto je do sada komunicirao s javnosti putem društvenih mreža je rekao je kako je uvijek dostupan javnosti, kako ne izbjegava odgovore na pitanja te da će u narednih pet mjeseci odgovoriti na sva pitanja.

Miroslav Škoro se zalaže za veće ovlasti funkcije predsjednika države jer smatra kako su dosadašnje samo protokolarne, piše Ferata.

– Pokazalo se da nemamo sustav parlamentarne demokracije u pravom smislu. Jedan čovjek, obično onaj koji je na čelu Vlade, rješava sve – od ustavnih sudaca do čovjeka na naplatnim kućicama. Predsjednik koji će biti gljiva, takav me ne zanima’, rekao je Škoro.

Škoro je komentirao mogućnost susreta sa Zoranom Milanovićem te je naglasio da će, ako ga vidi, porazgovarati s njim. Prokomentirao je činjenicu da Kolinda Grabar-Kitarović još nije objavila svoju kandidaturu.

– Danas je lijep i sunčan dan, možda će danas – rekao je Škoro.

Na konferenciju za novinare Miroslav Škoro je došao nakon susreta s Mirom Buljem pa su ga novinari pitali je li bilo kakvih dogovora s MOST-om.

– Bit ću nezavisni kandidat do kraja. Svatko tko mi bude htio dati podršku, dobrodošao je, ako nam se budu podudarali programi. Dolazim iz posla i nemam namjeru na Pantovčaku biti fikus ili fotomodel – rekao je Škoro.

Naglasio je kako mu mnogi zamjeraju što je pjevač u politici, ali kako se on baš tim ponosi.

Za večerašnji koncert Marka Perkovića Thompsona na splitskoj Rivi, Škoro je rekao da bi na sutrašnji praznik svi trebali otići kod spomenika na kojem je 201 ime, pokloniti se i ne politizirati.

Škoro kaže da on ne koristi današnji i sutrašnji dan u predizborne svrhe jer je red da danas bude u Sinju s obzirom na to da večeras u Trilju ima koncert.