HDZ u ožujku čekaju unutarstranački izbori po principu jedan član – jedan glas.

“Izbori za predsjednika stranke održat će se 15. ožujka, a drugi krug, ako će ga biti, planiran je za 22. ožujka. Kandidati potpise mogu skupljati od 10. do 28. veljače, a bit će potrebno skupiti 10.500 potpisa. Kandidati za potpredsjednika moraju skupiti nešto više od 6000 potpisa. Nakon toga ide provjera, a kampanja traje od 2. ožujka do 15. ožujka” – kazao je jučer glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Bit će to prvi put da se takvi izbori odvijaju u HDZ-u, a da postoji više od jednog kandidata.

Danas je svoju kandidaturu za potpredsjednika stranke potvrdio Petar Škorić, dugogodišnji predsjednik splitskog HDZ-a.

“Poštovane članice i članovi HDZ-a,

s ponosom ističem svoju kandidaturu za potpredsjednika Hrvatske demokratske zajednice na unutarstranačkim izborima koji će se održati 15. ožujka 2020. godine.

Srcem i dušom djelujem u Hrvatskoj demokratskoj zajednici od 1989. godine i s njom sam proživio sve njezine uspone i padove, djelujući na različitim razinama, uključujući i dužnost predsjednika druge najveće organizacije u državi, u gradu u kojem HDZ obnaša vlast.

Nakon toliko godina djelovanja i vjernosti stranci svojom kandidaturom, uz potporu Gradske organizacije HDZ Split, želim dati doprinos daljnjem jačanju, izgradnji i razvoju naše stranke, promičući hrvatske nacionalne interese, svjetonazorske i demokršćanske vrijednosti.

Zalagat ću se za važnost svakog člana naše stranke jer jedino uspostavom snažnog unutarstranačkog dijaloga možemo utvrđivati jasan smjer političkog djelovanja kroz koji će se očuvati zajedništvo i politička snaga koja u ovom trenutku izostaje, a koju stranka svojim djelovanjem svakako zaslužuje.

To je najbolji put da našu stranku sačuvamo i organizacijski ojačamo, kako bi postala politička snaga koja će zadržati sve svoje tradicionalne glasače i biti prihvatljiva svim hrvatskim domoljubima.

HDZ je bila i ostala politička snaga koja treba našem narodu osigurati dostojanstvo, ponos i optimizam, a mladima vjeru u bolju i sretniju budućnost. Zato kroz ovaj unutarstranački proces imamo priliku izabrati one najbolje i najkvalitetnije među nama, koji će stranci dati političku snagu da se suoči sa svim izazovima vremena koje je pred nama” – poručio je danas Petar Škorić.

Inače, RTL je sinoć objavio rezultate ankete koju je provela agencija Promocija plus. Rezultati istraživanja pokazuju da ispitanici žele da Andrej Plenković ostane na čelu HDZ-a i u drugom mandatu.

42,5 posto ispitanika želi da Plenković ostane predsjednik HDZ-a. Miru Kovača, bivšeg šefa diplomacije, bira 17,6 posto ispitanika.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime