SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE SDŽ Blaženko Boban: „Žao mi je što pojedine kolege spominju nas kako bi apostrofirali svoj uspjeh”

Sjednica protječe u najvišim epidemiološkim uvjetima


U velikoj dvorani Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje započela je 34. po redu sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije.


Na današnjoj sjednici Županijske skupštine predviđeni Dnevni red ima 15 točaka od kojih je u javnosti najviše odjeknula upravo posljednja točka u kojoj su oporbeni vijećnici pokrenuli postupak razrješenja Predsjednika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije Petroslava Sapunara iz HGS-a.

Sjednica protječe u najvišim epidemiološkim uvjetima i predsjednik skupštine Petroslav Sapunar upozorio je nazočne da se pridržavaju svih epidemioloških mjera. Povodom toga pozvao je župana Blaženka Bobana da javnosti i vijećnicima uputi prigodne i upozoravajuće riječi.

– Već nekoliko dana brojka na području naše županije je velika. Želio bih skrenuti pozornost na visoke brojke. Prije svega mi se nikad ne osvrćemo na rad drugih županija, žao mi je što pojedine kolege koriste medijski prostor kako bi apostrofirali svoj uspjeh, oni se dotiču naše Splitsko-dalmatinske županije – upozorio je Boban.

Rekao je da je ovo razlog naše velike granice s Bosnom i Hercegovinom i povezanosti s istom.

– Velike su dnevne fluktuacije mladih ljudi. Osim toga bile su brojne svadbene večere što u našoj županiji, što na području Bosne i Hercegovine s kojom smo povezani. Ovu priliku koristim i želim se zahvaliti našem županijskom epidemiološkom timu koji iscrpno i svakodnevno radi svoj posao potpuno čisto i profesionalno – kazao je Boban.Naglasio je da je dobna struktura turista u našoj županiji gotovo 20 godina mlađa nego što je u Istri, Kvarneru i bilo kojoj drugoj županiji.

– Treba uzeti u obzir ove činjenice i ove detalje. Ne hodajte dragi mladi ljudi i ne prisiljavate županijske i nacionalne stožere da donose radikalne odluke. Na žalost zbog gospodarskih razloga ne možemo više potpuno sve zatvoriti. Molim vas držimo se uputa i idemo svi skupa pokazati da smo najbolji. Mi smo najljepša županija koja ima srce i dušu, idemo i ovaj put to pokazati svima – zaključio je.

Treba naglasiti da je 45 prisutnih vijećnika na današnjoj županijskoj skupštini. Oporba je pokušala 15. točku Dnevnog reda premjestiti na prvu točku Dnevnog reda, što u konačnici nije izglasano potrebnom većinom.

U aktualnom satu pojedini vijećnici imali su pripremljena svoja pitanja. Između ostalih Danica Baričević (HDZ) pitala je izvjestiteljicu Mariju Vuković o izgradnji reciklažnih dvorišta u gradu Splitu.

Marija Vuković je odgovorila da su prije dvije skupštine iznijeti svi podaci, pa su tu i navedena sva reciklažna dvorišta koja su u planu u gradu Splitu i okolici.

– Te smo aktivnosti uvelike poboljšali što govore podaci. U tijeku su ishođenja lokacijskih dozvola za nova reciklažna dvorišta – naglasila je Vuković.

Jadran Čizmić (HDZ) postavio je pročelniku Tomislavu Đonliću pitanje vezano za realizaciju obnove Osnovne škole Jesenice (Dugi Rat) i športske dvorane unutar škole.

– Budući da građevinska dozvola istječe u 12. mjesecu, očekujem kako će radovi i izvođači odrediti u skorije vrijeme – zabrinut je Čizmić.

– Mi smo doista taj projekt stavili u javnu nabavu. U postupku nabave procijenjena vrijednost bila je viša od pristiglih ponuda. Morat ćemo revidirati ovaj projekt te ćemo izmijeniti neke njegove dijelove. Nadam se da ćemo u skorije vrijeme riješiti ovaj problem – odgovorio mu je Đonlić.

Ante Pranić (NLM) je kroz svoje pitanje zamolio župana Bobana da gradu Vrgorcu županija pomogne uslijed kako je rekao nekorektnog ponašanja Ministarstva regionalnog razvoja uslijed podijele financijskih sredstava gradovima kroz istoimeno ministarstvo.

– Molim pomoć od županije glede toga jer je ovakvo ponašanje Ministarstva regionalnog razvoja izuzetno nekorektno – istaknuo je vrgorski gradonačelnik.

– Grad Vrgorac je do sada znao ishoditi sredstva iz EU fondova u kojima smo i mi dosta pomogli. Novi intervencijski plan je predvidio 238 milijuna kuna za Imotski i Imotsku krajinu i 150 milijuna kuna za Sinj i Sinjsku krajinu. Točno je da ovdje Vrgorca nema, ja sam spreman s gradonačelnikom sjesti i otići do resornog ministarstva – kazao je Boban te je nastavio:

– Dogovorit ćemo sastanak s novom ministricom jer je ovaj plan potpisan za vrijeme prošlog ministra i spreman sam vam pomoći – zaključio je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime