Dana 05. rujna 2017. godine, Gradonačelnica Grada Sinja, Kristina Križanac donijela je Odluku o ostvarivanju prava na pomoć i isplatu jednokratne gotovinske novčane naknade za kupnju školskih udžbenika.

Ovom odlukom, nakon što je Gradsko vijeće Grada Sinja na Izvanrednoj sjednici održanoj dana 04. rujna 2017. godine, usvojilo I. izmjene i dopune Proračuna Grada Sinja za 2017. godinu, omogućena je, bez prilaganja računa za udžbenike, dodjela financijske pomoći – jednokratne gotovinske novčane naknade za kupnju školskih udžbenika, roditeljima i skrbnicima učenika osnovnih škola od 2. do 8. razreda s prebivalištem na području Grada Sinja, (ako to pravo ne mogu ostvariti po drugoj osnovi) podnošenjem propisanog Zahtjeva koji se može preuzeti ispod ove objave, javlja Ferata

Također i učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja sufinancirati će se kupnja školskih udžbenika, shodno pripadajućem imovinskom cenzusu, u skladu s odredbama Odluke.

Roditelji i skrbnici učenika od 2. do 8. razreda osnovnih škola koji su već podnijeli Zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć za kupnju udžbenika, nisu obvezni podnositi novi Zahtjev, nego će kao i svi ostali podnositelji zahtjeva prilikom preuzimanja novčane naknade potpisati Izjavu da ne ostvaruju pravo na novčanu naknadu za kupnju obveznih udžbenika po drugoj osnovi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0