Zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških ozljeda, suci šibenskog Županijskog suda odredili su istražni zatvor protiv 25-godišnjaka i 21-godišnjaka koji su tijekom prošlog četvrtka i petka u Šibeniku napadali osobe u automobilima splitskih registracija, doznajemo u Županijskom državnom odvjetništvu, piše ŠibenikIN.

Bez povoda napao vozača automobila splitskih tablica

Iako su te osobe do vikenda bile uhićene, policija o tome nije izvještavala u svojim svakodnevnim priopćenjima za javnost jer su procijenili da bi objavom detalja dolili ulje na vatru u trenutku ionako povišenih navijačkih tenzija.

Prvi incident dogodio se u četvrtak u Bosanskoj ulici u Šibeniku, dan nakon utakmice osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa na Šubićevcu kada je Torcida napala Funcute na Starom pazaru. Toga dana oko 18 sati, sumnjaju u županijskom tužiteljstvu, 25-godišnjak je bez ikakvog stvarnog razloga i povoda dotrčao do automobila Peugeot 206, splitskih tablica, i napao osobu koja je sjedila na mjestu suvozača, piše ŠibenikIN

Dok je vozilo bilo zaustavljeno pred raskrižjem zbog gužve, napadač je otvorio vrata i putnika Peugeota više puta udario nogom i šakom po glavi što je, kažu u ŽDO, kod napadnutoga stvorilo strah i osjećaj poniženja.

Metalnim palicama napali drugo vozilo iz Splita

Iste večeri, pola sata iza ponoći, automobil marke Kia Creed u kojem su bile četiri osobe, zaustavio se između trgovačkog centra Dalmare i Lidla jer su na zemljanom proširenju nasuprot stanice za tehnički pregled uočili zaustavljeno vozilo splitskih registracija.

Vozač Kie star 25 godine je zajedno s ostalom trojicom, koji su zasad još uvijek nepoznati šibenskim organima gonjenja, doletio do splitskog vozila gdje je četvorka metalnim palicama počela udarati po staklima automobila. Razbili su staklo suvozačevih vrata i jednog od putnika pogodili šipkom u predjelu desnog ramena i desne noge.Vozač je tijekom napada uspio pokrenuti splitsko vozilo i udaljiti se, čime je spriječen daljnji napad, kažu u županijskom tužiteljstvu, ali jedan od putnika je ostao izvan vozila i dao se u bijeg pješice. Uhićeni 21-godišnjak potrčao je zajedno s dvojicom za njim i ubrzo su ga sustigli te ga svi trojica počeli tuči metalnom palicom i nogama po tijelu i glavi.

Izbili su mu dva prednja zuba, jedan zub mu je napukao, a u tom napadu zadobio je više hematoma po glavi i tijelu, priopćeno je iz Županijskog državnog odvjetništva koje tvrdi da je splitsko vozilo napadnuto bez razloga i povoda te da je cilj bio napadnutima nanijeti teške ozljede.

Dok su tukli metalnim palicama po vozilu i putnicima, uzvikivali su uvredljive poruke, priopćeno je.

Nakon ispitivanja obojice osumnjičenika, određen im je istražni zatvor, obojici zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo, a 21-godišnjaku i zbog opasnosti da bi na ulici mogao utjecati na supočinitelje kaznenog djela čiji identitet nije htio odati policiji i državnom odvjetništvu, piše ŠibenikIN

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0