SHIFT DEVELOPER CONFERENCE Najveća IT konferencija u jugoistočnoj Europi najavila 7. izdanje

S preko 20 stručnih govornika koji će predstaviti najnovije tehnologije te govoriti o najaktualnijim developer temama, očekuje se kako će ovogodišnju konferenciju posjetiti preko 1.300 sudionika iz Hrvatske i regije

Kada su prije sedam godina krenuli s organizacijom konferencije, Shiftovci nisu ni slutili kako će upravo zahvaljujući najvećem regionalnom okupljanju developera grad Split upisati na europsku IT kartu.


– Nakon prva dva izdanja, koja su više bila usmjerena na problematiku start-upova, odlučili smo napraviti zaokret i orijentirati se na stvaranje regionalne mreže usmjerene prema developerima – kaže Ivan Burazin, osnivač i pokretač konferencije koja je prošle godine u Splitu okupila 1.200 sudionika iz svih dijelova svijeta.

Ove godine, u dva konferencijska dana, 31. svibnja te 1. lipnja, govornici će obraditi više desetaka tema, među kojima će se naći standardne teme u vezi web i mobile developmenta, ali i najaktualnije IT teme o kojima se piše svakodnevno kao što su umjetna inteligencija, Blockchain i decentralizirane aplikacije. Uz sve veći interes lokalne zajednice o mogućnosti primjene praktičnih znanja u svakodnevnom poslovanju, SHIFT-ovci će, tradicionalno, organizirati i posebne radionice usmjerene na mlade developere, a sudionicima će ponuditi jedinstveno iskustvo.

– Iz godine u godinu trudimo se biti inovativni i originalni. Osim toga što je konferencija idealna prilika da se dopre do mladih talenata te predstave rješenja ciljanim poslovnim partnerima kojih je iz godine sve više i više, ostvareni kontakti na SHIFT-u otvaraju mnoga vrata i upravo je networking razlog velikog interesa posjetitelja – nadodao je Burazin.

Od dosad potvrđenih govornika ističu se vodeća imena globalnog IT giganta Microsofta, predstavnici najpoznatijeg svjetskog web shopa Amazona, koji je prethodni mjesec otvorio svoj prvi off-line store u Seattleu, kao i stručnjaci iz GitHuba te CSS-a, čije proizvode i usluge diljem svijeta svakodnevno upotrebljavaju milijuni.

Organizatori najavljuju prva tri govornika:  • Tarik Makota | Partner Solutions Architect u Amazon Web Servicesu
    Tarik Makota je Solution Architect za Amazon Web Services. Pruža tehničko vođenje, savjetovanje o dizajnu te thought leadership za najznačajnije strateške software partnere AWSa. Njegova karijera uključuje preko 20 godina iskustva u softverskom razvoju, te zaduženja u raznim industrijama, kao što su financijski printing, isporuka dobara i administracija, te financijske usluge.
  • Kathy Simpson | Director of Product u Githubuž
    Kathy Simpson je direktorica za upravljanje proizvodima u GitHubu. Ima dugogodišnju inženjersku pozadinu , te njeguje veliku strast za tehnologijom. Prije Github-a, Kathy je radila kao stariji manager proizvoda u Heroku za “Human Interface Team” gdje je posljednjih 10 godina vodila proizvode od začetka preko prototipova, pa sve do dana puštanja proizvoda u opticaj.
  • Sean Larkin | Technical Program Manager u Microsoftu
    Bivši predstavnik za tehničku podršku, postaje odmetni software inženjer, vođen potrebom da pomogne ljudima s kodovima koje piše. Sean je član Webpack core tima, angular tima i angular-clicore tima. Živi da bi drugima približio svijet web programiranja. Opsjednut je AngularJS-om, readabilitijem, Webpack-om, bundlers-om, tooling-om, i svime što pomaže da web programiranje i inženjering postanu svima lakši i ugodniji za korištenje!

Više informacija o konferenciji dostupno je na web stranici shift.codeanywhere.com.
SHIFT novosti, detaljniju agendu i teme koje će se obrađivati na ovogodišnjoj konferenciji, moguće je pratiti i putem službenog Facebook/ Instagram/ Twitter profila.

Codeanywhere je tvrtka registrirana u SAD-u, no osim ureda u Splitu ima zaposlenike i u Zagrebu, Dublinu i Ateni. Do sada je privukao oko milijun dolara ulaganja i prešao magičnu brojku od milijun prijavljenih korisnika. Osnovni proizvod Codeanywherea je programiranje u oblaku u segmentu web tehnologije. Drugim riječima, putem Codeanywherea je moguće programirati s bilo kojeg uređaja i bilo gdje. Akviziciju grčkog Codebendera, koji je specijaliziran za programiranje u oblaku za Arduino mikro računala, Codeanywhere je financirao iz vlastitih sredstava.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0