Vlasnik splitskog PIS-a Željko Bilić, dobio je još jednu optužnicu za prevaru u gospodarskom poslovanju. Pred Općinskim sudom u Splitu protiv njega se vodi već pet kaznenih predmeta, dva su također za prevaru u gospodarskom poslovanju, jedan za krivotvorenje isprave te jedan za klevetu.

Bilića je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu optužilo da je prevario kupca stana od 47 kvadrata. Terete ga da je kao direktor tvrtke koja se bavi stanogradnjom, u nakani pribavljanja imovinske koristi za trgovačko društvo, rekao oštećenici zainteresiranoj za kupnju stana da će dovršiti započetu gradnju stambene zgrade te izgraditi stan na drugom katu. Sa stanom je išlo i jedno parking mjesto.

Bilić se neistinito obavezao da će ženu uvesti u posjed stana i parking mjesta unaprijed odlučivši da naplati kupoprodajnu cijenu, a da stan i parking mjesto nikada ne preda u posjed oštećenici, navodi se u optužnici. Oštećena je uplatila kupoprodajnu cijenu od 482 tisuća kuna, a Bilić je novac zadržao, piše index.hr.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0