SDP Split poslao je priopćenje o Gradskom kotaru Spinut koje potpisuje Teo Krnić, vijećnik SDP-a u Vijeću Gradskog kotara Spinuta.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“S obzirom da od izbora u Gradskom kotaru Spinut nadalje, unatoč našoj dobroj volji, nije bilo mogućnosti za ostvarivanje konstruktivne suradnje s vladajućom koalicijom HDZ- Zoran Sambol na dobrobit građana Spinuta, naša je dužnost kao oporbe bila ukazati na to. Takvo ukazivanje je naša obveza prema građanima, a ne destrukcija, kao što tvrdi sada već bivši predsjednik Vijeća Gradskog kotara.

Upravo ono čemu svjedočimo od strane vladajućih u kotaru Spinut predstavlja destrukciju. Već na samim kotarskim izborima, pod sumnjivim okolnostima je zamijenjen redni broj liste SDP-Nova ljevica-Jadranski socijaldemokrati i liste Zorana Sambola na glasačkom listiću u odnosu na službenu zbirnu listu, te je tako dio birača doveden u zabludu. Iako izborno povjerenstvo nije prekinulo glasanje bez obzira na jasnu i ozbiljnu nepravilnost, SDP je svejedno prihvatio rezultate izbora.

Je li destrukcija ukazati na to da HDZ-ov predsjednik Vijeća gradskog kotara Spinut ne saziva sjednice duže od tri mjeseca i krši Poslovnik, da gradonačelnik na to ne reagira iako je to njegova obveza, da se kotarska sredstva troše bez odluke Vijeća Gradskog kotara i da se prostorije kotara ne koriste transparentno i u skladu s ugovorima!? Je li destrukcija ukazati na činjenicu, koju je službeno potvrdio i Grad Split, da je HDZ-ov predsjednik Vijeća Gradskog kotara na svoju ruku, bez da je o tome odlučivalo Vijeće Gradskog kotara, pokušao građanima Spinuta uvaliti cestu između Gajeve ulice i Puta sv. Mande!?

Nije dobro što se u Vijeću Gradskog kotara Spinut ne provodi pozitivna i uobičajena praksa da se u splitskim gradskim kotarevima surađuje na dobrobit građana bez obzira na stranačku pripadnost vijećnika. Ali, da bi se to ostvarilo, mora se uvažavati i činjenica da i oporbeni vijećnici također predstavljaju građane kotara i da imaju pravo iskazati svoje stavove i ukazati na loše postupke. Samovoljno i pogrešno postupanje vladajućih u kotaru Spinut je destruktivno, a ne oporbeno ukazivanje na probleme!”, stoji u priopćenju.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime