Povodom radnog posjeta hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Kini oglasio se i splitski SDP. Oni naglašavaju kako zadarski župan za razliku od splitsko-dalmatinskog prati premijera Plenkovića u svom radnom posjetu, a sve to su pripisali favoriziranju Zadra u odnosu na Split. Priopćenje koje potpisuje Goran Kotur prenosimo u cijelosti i autentično:

Zabrinjava pa i revoltira činjenica da hrvatskog premijera Andreja Plenkovića u Kinu uz zadarskog župana Božidara Longina ne prati i splitsko-dalmatinski župan. To ukazuje na nastavak trenda da država favorizira Zadar u odnosu na Split, što uključuje prometni pravac, iako je država posljednjih godina uložila višestruko više novca u Zadar nego u Split. I na ovom primjeru vidimo da je Split daleko od toga da bude glavni, te da je zadarska „vertikala“ daleko jača od splitske.

Osim toga, bilo bi dobro da hrvatski premijer Andrej Plenković tijekom petodnevnog posjeta Kini nešto nauči, s obzirom na činjenicu da je hrvatska ekonomija u zadnja četiri desetljeća stagnirala, dok se kineska ekonomija više nego udeseterostručila.

Goran Kotur, predsjednik SDP-a SplitKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime