SDP-ovki zbog fotografije s pištoljem na Instagramu prijeti 30 dana zatvora

Na fotografiji je držala omanji pištolj u ruci pozirajući kao Bond djevojka


Suzana Kačić-Bartulović

Protiv 51-godišnjakinje je splitska policija podnijela optužni prijedlog nadležnom splitskom Prekršajnom sudu po čl. 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, potvrdili su nam u splitskoj PU, ne izlazeći u javnost s identitetom prijavljene osobe.


Neslužbeno doznajemo kako je prekršajna prijava, jer je u biti riječ o tome, ne o optužnici, podnesena protiv Suzane Kačić Bartulović, nastavnice u splitskoj srednjoj školi te dužnosnice SDP-a, zbog fotografije koju je objavila na Instagramu ovog ljeta s oružjem u ruci.

Na fotografiji je držala omanji pištolj u ruci, simulirajući kadar iz filmova o Jamesu Bondu, točnije pozirajući kao Bond djevojka. No, tu fotografiju je društvenim mrežama proširio njen kolega iz SDP-a zgražajući se nad viđenim, pa je nastala pomutnja, pogotovo zato što je fotografiju podijelio nakon tragedije na Markovom trgu. Kačić Bartulović nam je kazala kako je riječ o starter-pištolju koji uopće nije njen te kako je fotografija nastala u iščekivanju novog filma o agentu 007 u kolovozu…

Nisu ipak svi blagonaklono gledali na fotografiju, splitska policija smatra kako je riječ o prekršaju iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, iz prvog paragrafa – ‘tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nanošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir’, a za što je predviđena kazna od 50 do 300 DEM u protuvrijednosti domaće valute, stoji u Zakonu, ili kaznom zatvora do 30 dana.

Također smo doznali kako se ovaj slučaj istraživao po prijavi, tako da oni koji objavljuju ‘selfije’ s oružjem (lovačkim puškama, pištoljima, automatskim naoružanjem, bombama, bez obzira dakle je li oružje pravo) na društvenim mrežama mogu biti mirni. Dok ih netko ne prijavi…

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
12
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
8
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime