Davor Matijević, tajnik SDP-a Split i čelnik Gradskog kotara Blatine – Škrape ponovno je komentirao prekjučer otvoreni splitski “metro”, odnosno gradsku željeznicu.

Njegovu posljednju objavu prenosimo u cijelosti:

“Zašto otvaramo željezničku liniju Split-Kopilica koja postoji već 13 godina!?

Otvaranje splitskog metroa bi trebalo ući u knjige rekorda iz više razloga. Povijest ne pamti svečano otvaranje stanice izgrađene prije 40 godina kao ni opciju da se dizelov vlak predstavlja kao metro. Ono što je još intrigantnije je da smo uz svečarski ugođaj uveli željezničku liniju koja postoji već nepunih 13 godina!

Naime, u prosincu 2006. godine u točno 10 h sa splitskog Željezničkog kolodovora je krenuo prvi vlak na tada novoj međugradskoj liniji između Splita i Kaštela.

Screenshot članka iz Jutarnjeg lista iz 2006. godine

Kuriozitet je da ova linija koja prometuje još i dan danas upravo spaja 2 čuvene stanice koje su u utorak svečano otvorene, a riječ je o stanicama Split koja se nalazi u luci te Split Predgrađe koja se nalazi na Kopilici.

Ukoliko ste u proteklih 13 godina iz ne znam kojeg razloga htjeli otići iz Kopilice u splitsku luku ili obratno mogli ste koristiti postojeću liniju koja prometuje 11 puta dnevno, a trajanje vožnje je 4 (četiri) minute. Koje li slučajnosti, baš kao i sa novim „metroom“.

Ukoliko mislite da ste krivo pročitali, nažalost niste. Ono što su nam prekjučer nudili kao novitet, priliku koja se ne propušta te novo rješenje za rasterećenje splitskog prometa zapravo postoji već punih 13 godina.

Jedina razlika između ovog, nazovimo ga, metroa te redovne linije jest što je cijena metroa 11.00 kn dok je cijena prijevoza redovnom linijom 9,10 kn.

Stvarno mi nije jasno zašto ova gradska vlast blamira kako sebe, što je njihov problem, tako i naš grad koji sve češće postaje predmetom ismijavanja radi njihovih ideja. E pa stvarno ste pretjerali…” – stoji u Matijevićevoj objaviKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime