Josip Perić, predsjednik GK Mertojak (SDP), poslao je priopćenje za javnost, u kojem je ukazao na, kako kaže, gorući problem kotara Mertojak.

Evo što je poručio:

Kao predsjednik Gradskog kotara Mertojak uoči donošenja proračuna Grada Splita ukazao bih gradskim vijećnicima i gradonačelniku goruću problematiku našeg kotara i hitnu potrebu za izgradnjom kružnog toka.

Doverska ulica je jedno od najgušće naseljenih dijelova grada Splita jer su tamo izgrađeni visoki i veliki stambeni objekti na relativno maloj površini. Takva gustoća stanovanja dovela je do izuzetno velikog broja osobnih automobila stanara koji se trebaju negdje parkirati. Projektanti tog naselja tada su predviđali po prilici jedan auto za jedan stan.

Broj automobila se znatno povećao i sada imamo vrlo tešku situaciju, posebno jer tu imamo i dosta poslovnih prostora kojih se ujutro opskrbljuju te sa svim time uz kontejnere čistoće i odvoz iste čine jednu ”slijepu” tj. totalno blokiranu ulicu, a samo je pitanje vremena kad će sve to uzrokovati prometni kolaps kroz cijelu ulicu. Posebno bih ukazao da je nemoguće u slučaju požara, hitne medicinske pomoći ili prirodne katastrofe, u takvim uvjetima pružiti pomoć. Ne bismo trebali čekati nekakvu nesreću pa da se tek onda „probudimo“ tj. osvijestimo gorući problem!

Stoga predlažem da se u proračunu svakako uvrsti ta stavka te da nadležne i stručne službe grada Splita odmah pristupe izradi potrebne dokumentacije i ostalog potrebitog vezano za rješavanje prometne i sigurnosne situacije u Doverskoj ulici.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime