Tijekom četvrtka jedan je ronilac na Visu imao vrlo neugodno iskustvo u kojem je imalo puno sreće. Naime, dok se nalazio u moru s označenom bovom, preko njega je prošla jedrilica i udarila ga je u glavu. Srećom, nije zadobio teže ozljede.

Svoje iskustvo opisao je u Facebook grupi Spearfishing Dalmacija.

“Sudar na Visu sa jahtom jedrilicom od cca 13m. Da dobro ste pročitali. Sudarila se sa mojom glavom.  Jasno mi je, da nije tragično bilo bi komično.

Tijekom ronjenja s oznakom – tzv. bovom, jedrilica se uredno zaletila u mene i vrh pramca je prošao ispred moje glave za cca. 50cm. Zapeo je za moju nesretnu glavu sa negdje u 1/3 jahte. Čim sam ju osjetio sa tjemenom pogledao sam u čudu ispred sebe a kad tamo gromada staklo plastike. Refleksno sam se odmah počeo odgurivati. Srećom sam odmah shvatio o čemu se radi pa sam odmah odreagirao punom snagom i uspio se izvući da me ne baci/povuče pod motor.

Gun mi je, normalno, završio na dnu. Simpatično mi je kad sam se izvukao, prvo što sam pomislio, a u p..m… ispala mi puška. Okrenuo sam se prema krmi jahte, lik mlađi bradonja je nešto radio na krmi. Nitko me nije primijetio!

Ovo sve pišem samo iz jednog razloga. NIŠTA SE NIJE ČULO! Jahta je bešumna. Motor sam čuo kada sam bio od njega pola metra.Ljudi, bova mi nije ništa pomogla. Morate stalno pratiti situaciju oko sebe i pri tome se NE OSLANJAJTE SAMO NA SLUH!

Ovo je naravno za one sa malo iskustva u podvodnom. Jedina mi je utjeha kirnja koju sam donio ženi jer ako joj kažem cijelu priču… neće biti dobro. Pored mene su prošli sva moguća plovila, ali ovo je posebno jer je strahovito brzo i nečujno! Kolege naš sport je poseban. Kako god to shvatili”, priča svoje dramatično iskustvo ronilac koji je, na svu sreću, dobro prošao.

Očekivano, njegovu su objavu komentirali mnogi,  a bilo je iznenađujuće puno onih koji su imali slična iskustva.