Bivši kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić u razgovoru za Germanijak.hr potvrdio je da je u stalnom kontaktu s izbornikom Mršićem te kako mu je on potvrdio da računa na njegove usluge…

– Stalno sam u kontaktu s Veljkom (izbornikom Mršićem, op. a.), čuli smo se više puta i on svakako računa na mene. Čuli smo se i sad, nakon što smo doznali da će se igrati u Splitu, vidi me i u kvalifikacijskom ciklusu u veljači, što je i logično, ali i u onom lipanjskom, puno atraktivnijem. Međutim, i ono što nas čeka u veljači jako je važno, moramo dobiti Švedsku i tu nema izgovora, inače će nam se ponoviti prošli ciklus – upozorio je povratnik u reprezentaciju.

Nije morao ni naglašavati da je prihvatio izbornikov poziv, tu nije bilo dvojbi.

– Veljko me vidi u svojoj momčadi, a ja sam motiviran i zdrav. Kad netko ima 35 godina, to su dvije ključne točke. Dobro sam se preispitao, razgovarao sam i s Bojanom i Šišijem, i došli smo do toga da je ovo najbolje rješenje. Posljednji put igrao sam za reprezentaciju 2017., gotovo tri godine, a u tom se razdoblju nitko nije isprofilirao na toj poziciji. To nije moje mišljenje, vjerujem da ćemo se složiti da je to činjenica. Znam, reći će neki da je nepopularna mjera vraćati čovjeka od 35 godina, ali ja mogu samo obećati da ću se potruditi dati najviše što mogu za reprezentaciju – poručio je Ukić i dodao:

– Uvjeren sam da nisam niti jedan posto lošiji igrač nego što sam bio 2016. A tad sam bio jedan od nositelja igre u reprezentaciji!

Ivica Skelin, a zatim i Dražen Anzulović, također su vjerojatno mogli imati Ukića na raspolaganju, samo da su željeli.

– Rekao bih da prethodna dva izbornika nisu bila baš luda za idejom da se vratim u reprezentaciju. To je njihova odluka, koju maksimalno respektiram, ali činjenica je da su rezultati bili loši. Ne kažem da je to bilo tako zato što mene nije bilo, ne daj Bože, ali nije to bilo dobro u prošlom ciklusu – kaže.

Bolje bi, nada se, trebalo biti u sljedećem. U njegovom povratničkom.

– Utakmice protiv Švedske i Nizozemske važne su iz više razloga, kako rezultatskom, jer u sustavu sa šest utakmica nemaš pravo na pogrešku, tako i zbog stvaranja ozračja unutar momčadi, zajedništva… Ovo će i izborniku biti prve službene utakmice, moramo se svi zajedno kroz njih homogenizirati – poziva Roko.

Cijeli razgovor s Ukićem pročitajte ovdje.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime