Predavanje ‘Roditelji u sportu’ održat će se u srijedu, 18. prosinca u 16 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, Ulica Slobode 2. Predavanje je namijenjeno roditeljima djece i mladih sportaša, trenerima i zainteresiranoj javnosti.

Predavači su: Žana Pavlović, psihologinja, Šimun Caktaš, mag. kineziologije i trener, te Vedran Kukoč, trener.

Svrha predavanja je istaknuti važnost uključenosti roditelja u sportski život djece te ponuditi smjernice za snalaženje u toj ulozi. U uvodnom dijelu predavanja govorit će se o značaju sporta za razvoj zdrave osobnosti djeteta, očekivanjima roditelja i djece koja se bave sportom, sportskom trokutu roditelj-dijete-trener, usmjeravanju na trud i upornost i doživljaju poraza kao sastavnom djelu sporta. Također, predavači će se osvrnuti na značaj prepoznavanja emocija u sportu i na njihovu kontrolu. U nastavku, bit će govora o ulozi novca, menadžera i brendiranja u sportu, o statusu zvijezde, pozitivnim ali i negativnim utjecajima sporta na zdravlje djece.

Kada početi s utakmicama i natjecanjima u sportu? Što kad dijete često mijenja sport? Koje je poželjno ponašanje i dobra komunikacija roditelja s djetetom  a koja ponašanja bi trebalo izbjegavati na sportskim borilištima? Na kraju, predavači će govoriti o primjerima iz  svog bogatog igračkog i trenerskog iskustva u Hrvatskoj i Aziji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime