Još jedna splitska gradska firma dobila je novog direktora. Perislava Bonačića na čelu Splitske obale zamijenit će Dražen Delić, bivši Kerumov vijećnik i rođak njegove supruge Fani, direktor nekoliko obiteljskih tvrtki. Splitska obala došla je tako potpuno pod kontrolu Željka Keruma koji vodi Nadzorni odbor zajedno s bratom Fani Horvat Sašom.

Danas je održana skupština društva na kojoj je razriješen stari i postavljen novi nadzorni odbor te ova formalnost oko direktora. Kako Index doznaje od dogradonačelnika Nina Vele, koji predstavlja skupštinu društva, dosadašnji direktor Bonačić ostat će u firmi na mjestu pomoćnika novog direktora do odlaska u mirovinu, što se očekuje za nekih godinu i pol dana.

Splitsku obalu osnovao je Kerum na početku svog mandata. Firma nije imala neku naročitu svrhu dok u Banovinu nije zasjeo Baldasar. U tvrtku je najprije doveo Bonačića za direktora, a onda je uslijedila neviđena ekspanzija zapošljavanja. U Obalu su zaposlene kolegice iz bivše tvrtke direktora Bonačića, njegov šurjak, brat bivše Kerumove vijećnice, kćer direktora druge gradske firme koji mu je zauzvrat zaposlio sina, tajnik foruma mladih SDP-a, piše Index.

Racionalniji političari, poput Marijane Puljak i stranke Pametno, i Splitsku su obalu stavili na poziciju za likvidaciju, vidjevši da se prvenstveno radi o još jednom gradskom pogonu za uhljebljivanje bez neke naročite svrhe i smisla, no Kerumu, a i koalicijskom savezniku, gradonačelniku Opari, to ne pada na pamet. Kerum je uvjeren u procvat i milijune koji će se početi slijevati u gradsku blagajnu. Vizija je luka nautičkog turizma i vezivanje jahti na krmu. Čini se, međutim, da je s projektom zapelo.

Delić je u dva tjedna već treći Kerumov direktor kojeg je na čelo gradske firme bez natječaja postavio gradonačelnik Andro Krstulović Opara. HDZ dosad nije postavio nijednog svog, piše Index.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0