Roda traži da se na tematskoj sjednici o Karepovcu uvrsti i točka o vodi

"Molim g. Juru Šundova, predsjednika Gradskog vijeća, da u dnevni red uvrsti ovu točku"

Povodom najnovijeg zamućenja vode s izvora Jadra i proporuke o prokuhavanju, priopćenjem se u četvrtak navečer oglasio predsjednik Vijeća Gradskog kotara Sućidar Damir Ćosić –Roda. Danas je odaslao novo priopćenje u kojem obavještava građane da je na Sućidar stigla cisterna s pitkom vodom i poziva Grad da na sjednici o Karepovcu uvrste i točku Vodovoda. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti i autentično:


 Moje priopćenje od prije dva dana očito je palo na plodno tlo. Potaknuti (pretpostavljam) tim priopćenjem, na Sućidru su se s cisternom punom ovaj put pitke i čiste vode iz Srinjina najavljeno ukazale najodgovornije osobe VIK-a, privremeni upravitelj VIK-a Joško Čelan dipl. ing. i tehnički direktor Ivica Perić dipl. ing.. U ugodnom razgovoru nazočili su i neki građani koji su ih zasuli pitanjima.

Gledajući i slušajući tijek razgovora zaključio sam da stručno znanje postoji, problematika je poznata, strategija je osmišljena i rješenje problema je na vidiku. Čak ni financije ne bi smjele biti upitne kad je u pitanju pitka voda i zdravlje ljudi. Bar se nadam ! Naravno zahvaljujem se najodgovornijim u VIK-u na reakciji i odazivu. Na kraju priče opet se sve svodi na politiku i gradske oce. Politika mora reći konačno „DA“. Dakle uz najavljenu tematsku sjednicu o Karepovcu koja je najavljena uskoro, predlažem točku 2. te iste sjednice o „Splitskoj vodi“ na koju smo prije nekoliko godina bili ponosni jer kao što sam već rekao splitska voda, koja je nekoć bila naša najveća prednost, danas uz zrak postaje glavna prepreka za zdrav život.

Molim g. Juru Šundova predsjednika gradskog vijeća da u dnevni red uvrsti ovu točku, pozovu sve relevantne čimbenike grada i županije, te da građani Splita i okolice čuju od najodgovornijih prijedlog rješenja ovog problema , a politika neka odluči.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0