I ustanove visokog obrazovanja i znanosti štrajkat će u petak i ponedjeljak u znak potpore učiteljima i nastavnicima.

Rektor splitskog Sveučilišta, prof. dr. Dragan Ljutić, ne želi da se sutra ponovi prošlotjedna situacija kada su studente koji su krenuli u Sveučilišnu knjižnicu dočekala zatvorena vrata, te je danas uputio dopis svim akademskim institucijama.

rektor Dragan Ljutić

Poručio je svim fakultetima, Umjetničkoj akademiji i odjelima da u dogovoru sa sindikalnom organizacijom izrade pravilnik o poslovima koji se tijekom štrajka ne smiju prekidati.

Ostatak rektorovog dopisa pročitajte u nastavku.

– No, i prije toga i neovisno o postojanju pravilnika treba osigurati da i u danima štrajka vrata vaše sastavnice budu otvorena kako bi se omogućio nesmetan pristup studentima i djelatnicima koji ne sudjeluju u štrajku.

Eventualni štrajk u najmanju ruku ne bi smio studente spriječiti u ostvarivanju prava iz njihova standarda, kao i pristupu čitaonicama i drugim prostorima namijenjenim učenju.

Na upravama sastavnica Sveučilišta leži odgovornost iznalaženja pogodnih načina i sredstava za pomirenje prava na štrajk jednih s interesom drugih da se i u prigodi obustave rada osigura nesmetano odvijanje nužnih aktivnosti, uz dužnu skrb za sigurnost svih sudionika i imovine – navodi se u dopisu.

U četvrtak navečer iz Sveučilišne knjižnice poslali su obavijest studentima da će raditi od 13 do 21 sat.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime