Maraton klub Marjan je i ove godine tradicionalno dan nakon Božića organizirao utrku na sjevernoj strani Marjana. U isto vrijeme su se trčale dvije utrke: 3,2 kilometra od Marjanskih vrata do Bena i natrag te 10 kilometara od vrata do Instituta i natrag dva puta. Ove godine pobjedu su odnijeli na 3,2 kilometra Marino Jukić i Ivona Zemunik, a na 10 kilometara Liam O’Driscoll i Nataša Šustić.

Na utrci je sudjelovalo preko 260 trkača.

– Imali smo duplo više ljudi nego ikada do sada i super sam zadovoljan. Već se spremamo za polumaraton u veljači, gdje imamo preko 1.000 prijavljenih sa svih kontinenata – kazao je zadovoljno organizator Mladen Levačić.

Pobjedniku u muškoj kategoriji na 10 kilometara, Ircu hrvatskih korijena Liamu O’Driscollu, je ovo prva pobjeda na ovoj tradicionalnoj utrci.

– Dobar je osjećaj. Zadovoljan sam s vremenom i ovo mi je prvi put da sam završio prvi na ovoj stazi – kazao je Liam, te najavio prijavu na polumaraton. Liam je inače rođen u Londonu, otac mu je Irac, a majka Hrvatica. Unatoč mogućnostma života u drugim dijelovima Europe, odlučio se baš za Hrvatsku i ovdje, kako kaže, uživa.

Pobjednica utrke na 10 kilometara u ženskoj kategoriji, Nataša Šustić, sestra je jedne od najboljih maratonki Nikoline Šustić, koja danas nije sudjelovala u utrci.

– Nike danas nije došla, pustila je mene da pobjedim – našalila se Nataša. Utrka je, kaže, bila zahtjevna, ali nije sumnjala u pobjedu.

Atmosferu s Marjana pogledajte u videu Siniše Vickova.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime