Ravnatelj Meštrović: “KBC Split radi izvanredno, ako dođe do većeg broja zaraženih, spremni smo”

Ravnatelj Meštrović danas se obratio javnosti

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović upoznao nas je s današnjim kapacitetima KBC Križine koji je bio ‘COVID bolnica’.


– U KBC Split liječen je najveći broj najtežih bolesnika za ovog velikog vala pandemije. Još jednom pohvale i zahvale svim djelatnicima ovog centra. Ako se poveća broj bolesnika obzirom na izvanredno stanje o kojem je govorio ministar, KBC Split će to dočekati spreman. Mi u svakom trenutku imamo 30 soba potpuno opremljenih za liječenje najtežih bolesnika. Imamo prostore, opremu i osoblje koje ima već iskustva – kazao je Meštrović.

Ako se povećava broj oboljelih u županiji, hoće li se ponovno zatvoriti bolnica, odgoditi pregledi, seliti ambulante?

–  Ne vjerujem da će nešto tako trebati učiniti jer su naši kapaciteti dovoljno veliki. Mi smo se u međuvremenu dodatno organizirali, odvojili jedan dio bolnice potpuno fizički tako da može funkcionirati potpuno neovisno – kazao je ravnatelj Meštrović.

Upoznao nas je i s daljnjim planovima.


– KBC Split radi izvanredno, imamo velike planove. Do kraja ove godine započet ćemo radove na objedinjenom hitnom bolničkom prijemu, na transfuzijskom centru na Križinama, a radimo naše strateške projekte: centar za akutnu medicinu, poliklinika i istraživački centrar. Do kraja godine očekujemo i transplantaciju matičnih stanica i transplantanciju rožnica.

U isto vrijeme pripremamo se i za veći broj bolesnika zaraženih COVID-om, a s druge strane razvijamo sve djelatnosti i pripremamo se za budućnost – zaključio je.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime