U ponedjeljak navečer splitski vatrogasci su dobili dojavu o požaru ispred zgrade Lučke kapetanije u Splitu. Kako doznajemo, došlo je do kratkog spoja u rasvjetnom tijelu (lampi) uličnog stupa, a uslijed iskrenja planula je ilegalna reklama. Srećom, vatrogasci su bili brzi pa nije došlo do veće štete.

Podsjećamo, reklame na rasvjetnim stupovima oko Lučke kapetanije koje je gradska tvrtka Spalatum DMC iznajmila trvtki Akceleracija d.o.o. su ilegalne i trebale su odavno biti skinute.

Kad smo početkom prošle godine otkrili da su statički proračuni za reklamne panoe koje je Akceleracija d.o.o. predala Spalatumu DMC nevažeći, ali i da se ilegalno spajaju na gradsku rasvjetu za potrebe osvjetljavanja panoa, gradska tvrtka je situaciju odlučila riješiti aneksom ugovora u kojem traže nove proračune. Koliko smo zasad upoznati, još uvijek ih nema, a nisu ispoštovani ni drugi zahtjevi ugovora.

Povezani sadržaj

Spalatum DMC je još u svibnju 2019. godine zabranio postavljanje reklamnih panoa na stupovima javne gradske rasvjete u obuhvatu zaštićene kulturno-povijesne jezgre grada (zona zaštite A). Kako vidimo, reklame još nisu uklonjene, a Spalatum DMC očito već više od pola godine ne čini apsolutno ništa da riješi taj problem.

Da je u ponedjeljak navečer kojim slučajem zapuhao vjetar, plamteća reklama bi učinila puno veću štetu, a vrlo lako je mogao stradati i kakav prolaznik. Srećom, to se nije dogodilo. Ali samo srećom, ne i zaslugama Spalatuma DMC čiji djelatnici još jednom pokazuju da im sigurnost građana Splita ne znači ama baš ništa.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime